Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Torske-Mousse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgtorskefileter.
0,5litervann.
3tsgrovt salt.
6stkhvite pepperkorn
1sssitronsaft.
3dlcreme fraiche
3ssfriskhakket dill.
3ssfriskhakket persille.
Ca 1tsgrovt salt.
Pepper.

Creme fraiche- dressing:

0,5litercreme fraiche.
Ca 0,75tsrevet sitronskall
1tsgrovt salt.

Pynt:

Sitron og brønnkarse.

Tilbehør:

Grove baguetter.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Torske-Mousse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145,27563,70Kcal
Protein8,4632,83gram
Karbohydrat1,034,00gram
Kostfiber0,060,23gram
Fett11,9146,21gram
Mettet fett7,2228,02gram
Salt0,883,41gram
Pris på oppskriftenKr 7,86Kr 30,50Kroner
Hele oppskriften veier2 328 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Torsken renses og fileteres.
Filetene skylles og sjekkes grundig etter for ben.
Vann, salt, pepperkorn og sitronsaft legges i en gryte, og kokes opp.
Tilsett torskefiletene.
Fisken dampes under tettsluttende lokk i 4-5 minutter; helles i et dørslag og avkjøles hurtig.
Fiskekjøttet deles nå i små stykker, og ses ennå en gang etter for ben.
Creme fraiche røres med den hakkede persille og dill, og fiskekjøttet blandes i.
Smak til med salt og pepper.
Fiskeformen (som rommer godt 1 ltr.) smøres med olje og fiskemoussen helles i.
Dekk formen til med alufolie og sett den i kjøleskap ca. 24 timer.

Servering:
Creme fraiche røres med reven sitronskall og salt, og pyntes med litt revet sitronskall evt. litt dill.
Mousseen vendes ut på serveringsfatet, formen kan evt.
dyppes i kokende vann noen få sekunder.
Pynt med brønnkarse og sitronbåter.
Retten serveres som forrett; den er ikke velegnet til frysning

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 23499)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk ragu.Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk r.
Denne retten har 174,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskerullade med skalldyrfyll.Torskerullade med skalldyrfyll.
Denne retten har 86,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke.Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spek.
Denne retten har 199,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte torsketunger på toast.Sprøstekte torsketunger på toast.
Denne retten har 210,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.