Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Torskebolinhos



Torskebolinhos oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Bolinhos kan lages av så mye mer enn bare klippfisk. I denne oppskriften er de laget av torsk og bacon, og servert med hjemmelaget tartarsaus og tomatsalsa. Perfekt for tapas.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grtorskefilet, lettsaltet
200grpotet
1dlmelk
2sssmør
50grbacon
4ssbladpersille
3sshvetemel
1stkegg
1dlgriljermel
salt og pepper
olje

Tartarsaus

2stkeggeplomme
1tssitronsaft
1tsdijonsennep
1feddhvitløk
2dlsoyaolje
3stksylteagurk
3sskapers
1dashsalt

Salsa

20grtomat, soltørket
1feddhvitløk
2stksjalottløk
0,5stkchili, rød
1,5dlhermetiske tomater, grovhakkede
0,5dlolje
1dashsalt
sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Soya
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Torskebolinhos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier231,40927,07Kcal
Protein6,1824,76gram
Karbohydrat7,9131,69gram
Kostfiber1,214,85gram
Fett19,1876,84gram
Mettet fett4,0216,11gram
Salt1,074,27gram
Pris på oppskriftenKr 5,92Kr 23,72Kroner
Hele oppskriften veier1 603 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok potetene møre, skrell dem og mos med melk og smør til potetmos.
Kok torsken i vann i ca. 4 minutter, og avkjøl.
Skjær bacon i små terninger og sprøstek det i tørr stekepanne.
Bland sammen potetmos, torsk, baconterninger og finhakket bladpersille.
Smak til med salt og pepper.
Lag runde boller og paner dem først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel. Stek bollene gylne i varm frityr eller i en kasserolle.

Tartarsaus
Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og presset hvitløk. Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.
Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Salsa
Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt, og litt sukker.
Server torskebolinhos med tartarsaus og salsa ved siden av.

Tips:
Du kan også bruke ferdig dippsaus om du ikke vil lage din egen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30684)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Torskebolinhos.Torskebolinhos.
Denne retten har 231,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.