Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Torskerand med skalldyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Fiskebuljong:

Ca 900grtorsk (mellom- eller halestykket).
Ca 1,25litervann (fisken skal være nettopp dekket).
Bytt ut evt. 1/3 av vannet med ½ flaske halvtørr hvitvin.
0,25stksitron.
1liten buntpersille
1stkgulrot.
1stkløk.
0,5stkpurre.
1sssalt, strøken
Ca 5,5stkhel pepper
2stklaurbærblader

Fiskerand:

0,5literfiskebuljong.
6blad(er)gelatin
200grreker.
Ca 300grkokt torsk.
100grfine erter.
1boks(er)asparges.
1bunt(er)dill.

Paprikadressing:

150grlett majones.
Ca 5,5sscreme fraiche
Dill.
Paprika.
Salt.

Tilbehør:

1stksalathode.
3stk literøde tomater.
toast.
1dashSmør.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Torskerand med skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier58,892 769,95Kcal
Protein6,76317,96gram
Karbohydrat1,1453,62gram
Kostfiber0,5525,87gram
Fett2,91136,87gram
Mettet fett0,7535,28gram
Salt0,7133,49gram
Pris på oppskriftenKr 6,65Kr 312,79Kroner
Hele oppskriften veier4 704 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fiskebuljong og fiskerand: Legg den istandsatte fisk i en stor gryte sammen med de istandsatte, delte grønnsaker, den 4 sitron og krydderene.
Hell vannet (og evt. hvitvin) ved, legg lokk på og kok fisken varsomt for svak varme ca. 20 minutter.
Ta fisken forsiktig opp. Sil suppen gjennom en dørslag. Kok deretter fiskesuppen ved god varme uten lokk, til det er knapt 1 ltr. tilbake.
Sil suppen, denne gang gjennom et fint filter evt kaffefilter. Mål ½ ltr. av. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 8-10 minutter. Kryst den fri for vann og løs opp den direkte i den kogende fiskebuljong.
La geléen bli kald.
Skrell torskekjøttet i blader
La reker og erter tine.
Hell en smule gelé i bunnen av randformen, sett formen i kjøleskap til geléen er stiv.
Legg dillkvister og tynne halve skiver gulerot skiftevis i formen. Lag et mønster, tenk på at formen skal vendes.
Ha så mye gelé over, at "fyllet" akkurat nettopp er dekket, sett formen i kjøleskap.
Legg ennå et lag "fyll" - reker - torskekjøtt - asparges og erter. Ha gelé over med en skje, så fyllet nettopp er dekket. Sett formen i kjøleskapet til geléen er stiv.
Fortsett med lag av reker, torsk, asparges og erter til formen er fyllt.
Sett atter formen i kjøleskap til all geléen er stiv (gjerne natten over).

Anretning:
Løsne forsiktig randen med en skarp kniv i kantene, hold evt. en varm klut på formen et øyeblikk og vend randen ut på et fat.

Dressing:
Rør majones med sitronsaft etter smak.
Tilsett creme fraiche, krydre med en anelse salt og paprika. Pynt med dill. dressingen serveres til randen. pynt randen med salatblade og tomat.
Toast med smør spises til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 23501)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.