Torskesufflé

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grlettsaltet torskefilet
150grfiskefilet av hvit fisk
3dlmelk
50grmel
50grsmør
6stkegg
1stksjalottløk
1dlhvitvin, tørr
2kvist(er)frisk estragon
malt muskat
1dashsalt
hvit pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 120,4 Kcal
Protein 11,67 g
Fett 5,86 g
Karbo 4,09 g
Pris 7,73.- kr

Fremgangsmåte:

Legg de hvite fiskefiletene, eksempelvis sjøtunge eller annen flatfisk over i et fat som "passer" akkurat. Strø over finhakket sjalottløk, hakket estragon og 1 ts nykvernet hvit pepper, opg hell til slutt over vinen. Dekk til og la det trekke i 2 timer i kjøleskap.

Skyll torskefiletene forsiktig i kaldt vann og legg den i en sautépanne eller vid kjele. Dekk fisken såvidt med vann og kok sakte opp. Skru ned varmen og la fisken trekke i 5 min., og skum av om nødvendig. Ta opp torskefiletene med hullsleiv og avkjøl.

Skill eggene. Lag en hvit saus: Smelt smøret, ta kjelen av platen og ha i alt melet på én gang. Rør godt til alt er absorbert, sett kjelen tilbake på platen på svak varme og la sausen koke i 2 minutter, uten at den tar farge. Spe med melken mens du rører hele tiden. La det koke enda 2 minutter. Ta kjelen av platen og la sausen bli avkjølt før eggeplommene røres inn, én om gangen.

Ta de hvite fiskefiletene ut av marinaden, tørk dem og skjær dem i små biter. Mos torskefileten til en fin deig - bruk gjerne food processor - og bland den i den hvite sausen. Smak til med salt, pepper og nyrevet muskat.

Visp eggehvitene stive med en klype salt. Bland en fjerdedel av eggehvitene inn i sausen, rør deretter forsiktig inn resten, litt om gangen. Bland hele tiden nedenfra og opp, for å få inn mest mulig luft. Vær lett på hånden.

Smør og dryss med mel i en stor form (som tar ca 1,5 l) eller 6 porsjonsformer. Bank godt av overflødig mel. Ha i et lag fisk- og sausblanding, litt av de marinerte fiskebitene, et nytt lag fisk- og sausblanding, fiskebiter, og avslutt med fisk og saus. Før en kniv langs kanten av formen for å lage et lite "mellomrom", og trykk sufflé-røren lett inn mot midten, dette letter hevingen av suffleen.

Stekes nederst i ovnen på 180 C i 40-45 min. for en stor form. Ca. 25-30 min. for porsjonsformer, uten å åpne ovnsdøren under stekingen.

Server suffleen rykende vvarm, gjerne pyntet med estragon.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2010 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11571)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!