Tortellini med fløtesaus

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grsmør eller margarin
275grrenskåret kyllingbryst
100grskinke, kokt
75grparmesan, reven
2stkegg, lettpisket
nyreven muskatnøtt
1dashsalt
1dashpepper
pastadeig av 3 egg og 300 g hvetemel (se egen oppskrift)
2ssvegetabilsk olje
3dlkremfløte
400grFersk pasta laget etter anvisning over

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 261,22 Kcal
Protein 12,68 g
Fett 17,38 g
Karbo 13,22 g
Pris 8,81.- kr

Fremgangsmåte:

Begynn med kyllingfyllet. Hakk kyllingkjøttet fint og la det surre i halvparten av smøret i en stor stekepanne til det er mørt, ca 5 min. Ta pannen av varmen og la kjøttet avkjøles i 10 minutter.

Finhakk skinken. Kjør det stekte kyllingkjøttet i food processor sammen med skinke, 50 g Parmesan-ost, egg, 1 klype muskat og litt salt og pepper til alt er en fin røre.

Del pastadeigen i to og pakk hver del inn i plastfolie. La deigen hvile i 20 minutter. Kjevle en av bitene ut til et rektangel på ca. 65 x 25 cm.

Stikk ut rundinger med ca. 5 cm diameter. Bruk et kakemål eller et glass. Kjevle deigrestene ut på ny og stikk ut flere rundinger.

Legg en liten klatt av kyllingfyllet på hver runding; arbeid raskt så deigen ikke tørker. Pensle deigkantene med vann og brett rundingene over til halvmåner, med ytterkantene litt forskjøvet. Klem kantene godt sammen.

Fukt halvmånens spisser med litt vann og klem dem sammen til en ring rundt pekefingeren. Brett samtidig den forseglede kanten litt utover slik at det blir en liten "brem". Klem spissene godt sammen.

Legg tortelliniene på et melet håndkle etter hvert og la dem tørke mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar det hele. De bør tørke i 30 minutter før du koker dem.

Kok opp 2 1/2 liter vann i en stor kasserolle og tilsett oljen og 2 ts salt. Legg i noen tortellini om gangen, og rør litt om så de ikke kleber seg til hverandre. La tortelliniene småkoke i ca. 5 min., til de er så vidt møre. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem over i en varm, smurt serveringsbolle. Hold dem varme mens du koker resten.

Smelt resten av smøret i en annen kasserolle. Hell fløten i, gi den et oppkok og la den småkoke til den er blitt litt tykkere. Rør i resten av Parmesan-osten, bland alt godt og hell så sausen over pastaen. Server straks.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 7740 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7594)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!