Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tortilla med sei



Tortilla med sei oppskrift.
Fotograf: Kristin&Vibeke
Prøv salsa og stekt sei krydret med tacokrydder i tortillawraps neste gang. Denne oppskriften har hjemmelaget guacamole og lettrømme som tilbehør.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grseifilet, uten skinn og bein
4stktortillawrap
salt og pepper
tacokrydder

Salsa

4stktomat
1stkchili, grønn
1stkløk
1feddhvitløk
2ssolivenolje
1sskoriander, frisk
salt og pepper
sukker

Guacamole

2stktomat
2stkavokado
2feddhvitløk
1stkvårløk
1sschili, grønn
2sslimesaft
2sskoriander, frisk
salt og pepper
lettrømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tortilla med sei med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115,88593,61Kcal
Protein7,0936,32gram
Karbohydrat9,7549,95gram
Kostfiber1,949,94gram
Fett4,9625,41gram
Mettet fett0,954,87gram
Salt0,281,44gram
Pris på oppskriftenKr 5,29Kr 27,10Kroner
Hele oppskriften veier2 049 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær seien i staver på 5 cm og dryss med salt, pepper og tacokrydder. Stek stavene gylne i olje.
Varm tortilla etter anvisning på pakken, de skal bare lunes. Pakk dem inn i folie etter varming så de ikke blir tørre, men holder seg myke til de skal serveres.

Salsa
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet.
Finhakk chili.
Finhakk løk og hvitløk, og surr det gyllent i olivenolje. Tilsett tomater og chili, og la det hele koke i 3-4 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker, og rør inn frisk koriander.

Guacamole
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet.
Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.
Finhakk hvitløk, vårløk og chili.
Mos avokadokjøttet med hvitløk og limesaft til en jevn mos.
Rør vårløk, chili, tomat og koriander inn i mosen og smak til med salt og pepper.
Ha sei og salsa i lune tortillawraps og server med guacamole og lettrømme ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30321)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tortilla med sei.Tortilla med sei.
Denne retten har 115,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.