Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tortillas av hvete




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
225grhvetemel
1tssalt
1ssvegetabilsk olje
1,2dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Tortillas av hvete med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier245,39890,7763,63Kcal
Protein7,0725,661,83gram
Karbohydrat44,38161,1011,51gram
Kostfiber2,117,660,55gram
Fett3,9314,271,02gram
Mettet fett0,552,000,14gram
Salt1,906,880,49gram
Pris på oppskriftenKr 0,83Kr 3,01Kr 0,22.-
Hele oppskriften veier363 totalt363 pr porsj26 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 14 stk

(14 tortillas med diameter 15 cm)

Sikt melet og saltet i en bolle. Gni inn oljen med fingrene til blandingen minner om grove brødsmuler.

Tilsett vannet litt av gangen til en myk deig. Kna den lett, form til en kule, dekk bollen med et håndkle og la det hvile i 15 minutter.

Del deigen i 14 deler og trill dem i kuler. Kjevle ut deigkulene etter tur på et underlag du har strødd med litt mel. Kjevle til sirkler på ca 15 cm. Skjær kantene jevne om nødvendig.

Varm opp en usmurt steketakke eller en tykkbunnet stekepanne over middels varme. Stek tortillaene en etter en i omtrent 1 ½ - 2 minutter på hver side. Snu med en stekespade når bunnen er gyllenbrun. Skru ned varmen hvis tortillaen blir brun for fort.

Hvis tortillaen skal spises med det samme, kan det pakkes i et rent håndkle. Ellers pakker du dem i folie og holder dem varme i ovnen.

Hvetetortillas lager du når du ikke får tak i masa harina (tortilla-mel). For at de skal være myke og bøyelige, må de holdes varme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6279)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Mexico
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lapper.Lapper.
Denne retten har 197,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sveler eller lapper.Sveler eller lapper.
Denne retten har 201,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapper 2.Lapper 2.
Denne retten har 241,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.