Trøffel- og vaniljekremkake

Bilde av Trøffel- og vaniljekremkake.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Sjokoladebunn:

2stkegg
0,5dlsukker
0,75dlhvetemel
2ssmaisenna
2sskakao
2sssmør

Trøffelkrem:

6dlkremfløte
400grkokesjokolade

Vaniljekrem:

3plate(r)gelatin, evt 1 ekstra plate
1stkvaniljestang
4dlmelk
4stkeggeplommer
0,5dlsukker
1ssmaisenna
0,5dlvann til å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur:

200grkokesjokolade
80grsmør

Pynt:

appelsin- og limeskiver
1stklime, revet skall blandet med 2 ss sukker

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 344,41 Kcal
Protein 4,76 g
Fett 24,95 g
Karbo 24,28 g
Pris 6,33.- kr

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.

Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.

Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Oppskriften har hatt 2835 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 25551)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!