Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tradisjonell ærfuglgryte




Ingredienser

4 porsjoner

800 g ærfuglkjøtt fra bryst og lår
1 flaske lettøl
salt
pepper
1 grønt eple
1/2 liter kraft

Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
innkokt sjy
1 dl rømme
salt
pepper



Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Rens og vask fuglekjøttet. Skjær det i store biter, og legg detnatten over i lettøl.

Ta det opp og vask det godt. Gi kjøttet et oppkok i vann, og la det koke i 5 minutter.

Slå av vannet og slå over kraft eller vann og buljongterning. Kutt elet i terninger og a dette i gryta. Tilsett salt og pepper. Kok til alt kjøttet er mørt. Ta det deretter ut av gryta og kok inn kraften til ca 2 dl.

Smelt smøret til sausen i en gryte og rør inn melet. Tilsett sjy og fløte. La sausen koke forsiktig i 10 minutter før du har i rømmen. Smak til med salt og pepper. Ha fuglekjøttet tilbake i sausen og gi alt et oppkok.

Server med rosenkål, aspargesbønner eller broccoli, rørte tyttebær og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8118)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.