Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tradisjonell lutefisk med ertestuing



Tradisjonell lutefisk med ertestuing oppskrift.
Fotograf: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø/Norges sjømatråd
Lutefisk servert på tradisjonell vis med ertestuing, bacon og gode poteter, norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost og sirup i tillegg, lutefisken har mange venner.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kglutefisk
1sssalt
200grbacon

Ertestuing

3dlerter, tørre
1dlmelk
1sshvetemel
1tssalt
vann

Tilbehør

600grmandelpotet
1dashpepper, grovmalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tradisjonell lutefisk med ertestuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83,03646,85Kcal
Protein9,5974,71gram
Karbohydrat4,8838,02gram
Kostfiber0,655,06gram
Fett2,6520,64gram
Mettet fett0,806,23gram
Salt1,098,47gram
Pris på oppskriftenKr 5,43Kr 42,30Kroner
Hele oppskriften veier3 116 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200° C.
Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne eller ildfast form med skinnsiden ned.
Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie. Sett formen i stekeovn på 200° C i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.

Ertestuing
La erter ligge i vann natten over. Kok dem i vann til de er møre.
Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la dette koke i ca. 5-6 minutter. Smak til med salt.
Du kan også få kjøpt halvfabrikat i butikken.

Bacon
Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30027)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 83,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.