Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tradisjonell skreimølje



Tradisjonell skreimølje oppskrift.
Fotograf: Eksportutvalget for fisk (EFF)
Når skreien strømmer til den nordlige delen av kysten er det på tide å kose seg med tradisjonell skreimølje. Få ting smaker så godt som skrei med rogn og lever.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgskrei, skiver
Pr liter vann
0,5dlsalt

Rogn

400grtorskerogn, rå
2sssalt
1litervann

Lever

200grtorskelever
0,5dlfiskekraft
1stkløk
0,5tspepper

Tilbehør

4porsjon(er)gulrot
4porsjon(er)mandelpotet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tradisjonell skreimølje med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75,51723,25Kcal
Protein7,6272,99gram
Karbohydrat2,6825,67gram
Kostfiber0,464,41gram
Fett3,7135,54gram
Mettet fett0,585,56gram
Salt2,5824,71gram
Pris på oppskriftenKr 5,25Kr 50,29Kroner
Hele oppskriften veier3 831 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens skreiskivene godt for blod og mørke hinner.
La dem gjerne ligge i kaldt vann i ca. 1 time før koking. Kok opp vann med salt til skreien. Ta kaserollen til side og legg i skreistykkene.
Kok opp, trekk kasserollen til side og la fisken trekke i 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.
Spar på kokevannet og bruk dette til å tilberede lever.

Rogn
Pass på at rognen er hel.
Et godt tips er at finkornet rogn er det beste. Rogn skal ikke være for stor og grov, da det betyr at den er gyteferdig og ikke så god. Vask rogn og klipp bort eventuelle slintrer.
Stryk tommelen langs blodåren i retning spissen på rognen, da presses blodet ut og rogn blir mer delikat.
Legg rognen på et stykke matpapir og dryss salt over. Pakk rognen inn i papiret, legg den i kaldt vann, kok opp, skru ned varmen og la rognen trekke i ca. 20-30 minutter, avhengig av størrelsen.

Lever
Legg lever i kaldt vann i ca. 1 time. Trekk av den tynne hinnen på leveren, da vil eventuelle snyltere følge med.
Klyp biter av leveren med fingrene, men pass på at blodårene ikke går i stykker. De trekkes ut av leveren etterpå.
Bruk kokevann fra skreien til å koke lever i.
Tilsett løk og pepper. Legg i lever og kok opp.
Hell på litt kaldt vann, kok opp igjen og gjenta dette tre ganger. Koker du lever på denne måten vil leveren slippe fettet og smaken vil komme godt frem.

Server skrei nykokt og rykende varm med rogn og lever, kokte gulrøtter og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29038)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt skrei med spekeskinke.Kokt skrei med spekeskinke.
Denne retten har 65,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skreimølje.Tradisjonell skreimølje.
Denne retten har 75,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje.Skreimølje.
Denne retten har 105,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med reker og asparges.Skrei med reker og asparges.
Denne retten har 81,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjekkeskrei.Sjekkeskrei.
Denne retten har 114,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt skrei.Kokt skrei.
Denne retten har 199,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje på tradisjonelt norsk vis.Skreimølje på tradisjonelt norsk vis.
Denne retten har 86,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt skrei med fennikelstuing og gulrøtter.Kokt skrei med fennikelstuing og gulrøtter.
Denne retten har 57,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje med filet.Skreimølje med filet.
Denne retten har 131,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med sandefjordsmør.Skrei med sandefjordsmør.
Denne retten har 82,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boknafisk med løksmør.Boknafisk med løksmør.
Denne retten har 64,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt skrei med persillerøtter.Kokt skrei med persillerøtter.
Denne retten har 151,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skreimølje med moderne vri.Skreimølje med moderne vri.
Denne retten har 68,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med lever og rogn.Skrei med lever og rogn.
Denne retten har 184,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy.Skrei med hvitløkpotetpuré og rødvinsjy.
Denne retten har 71,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.