Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tranebærdram




Ingredienser

Tranebær
Brennevin


Annonse


Fremgangsmåte:

Tranebær vokser på torvmyrer over hele landet. Tranebær er rik på C-vitaminer. De smaker surt pga et uvanlig høyt syreinnhold. Blant de syrene som inngår er benzosyre, kjent som et godt konserveringsmiddel. Tranebær brukes i likhet med tyttebær mye i matlagingen (saft) og til matretter (syltetøy).

Tranebær skal ha frost, og det får de best i fryseren. Mens de ennå er frosset fylles de i et glass med tett lokk og dekkes med brennevin i 2 måneder. Efter filtrering gjennem et kaffefilter, fortynnes det etter smak, ca. 1 - 6.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16293)
Kategori: Likør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.