Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tranebærsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grtranebær
100grbrunt sukker
500grsyrlige epler
Ca 1,5tsrevet skall av appelsin
malt nellik


Annonse


Næringsdeklarasjon for Tranebærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84,93113,66Kcal
Protein0,290,39gram
Karbohydrat19,3625,91gram
Kostfiber2,493,33gram
Fett0,150,20gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,020,03gram
Pris på oppskriftenKr 6,68Kr 8,94Kroner
Hele oppskriften veier803 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll tranebærene om nødvendig og fjern evt. rusk og dårlige bær. Ha bær og brunt sukker i en vid kasserolle. Tilsett 1 1/4 dl vann.

Skrell eplene, del dem i fire og fjern kjærnhusene. Skjær eplene i skiver og legg dem straks over i kasserollen med tranbærene.

Rør om, legg på lokk og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 15 minutter. Rør ofte og tilsett litt mer vann hvis sausen blir for tørr. Smak til sausen med appelsinskall og litt malt nellik.

I velassorterte grønnsakdisker kan du finne slike store tranbær - cranberries - som brukes i denne sausen, og som dyrkes i USA.

Det finnes mange varianter av denne sausen, som er tradisjonelt tilbehør til stekt kalkun, noen uten epler, noen med appelsin og noen med mer krydder.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7455)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tranebærkompott.Tranebærkompott.
Denne retten har 104,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.