Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Trekking av te




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Bruk friskt kaldt vann fra springen.

Forvarm tepotten.

Mengde te i tepotten avgjør hvor sterk den blir.

Ikke la vannet stå og koke og miste oksygen. Hell vannet over teen straks det koker, ellers blir teen blass.

Teen slipper fargen først så smaken. Den er ikke ferdig trukket før etter fire-fem minutter (løs vekt) og skal aldri trekke mer enn syv minutter. Teposer trenger tre minutter.

Rør med en skje i tepotten for å jevne brygget, la bladene falle igjen og skjenk i kopper.

Hvis man bruker melk i teen, skal den helles i koppen først. Da blir drikken godt blandet uten at man trenger å røre, og da unngår man fettperler på overflaten. Milk sier engelskmannen, eller milk in first.

Sett også frem sitron og sukker til gjesten som selv må få velge ønsket smakstilsetning.

Fyll gjerne kokende vann i tepotten etter første runde. Andre brygg blir like bra.

En eventuell tesil skal ikke være av aluminium. Den setter smak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5659)
Kategori: Tedrikk
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåbærlyngte.Blåbærlyngte.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.