Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Trenette med skalldyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3ssolivenolje
1stk liteløk, finhakket
1feddhvitløk, knust
0,5stkrød chili, frisk uten frø, hakket
200gritalienske plommetomater, hermetiske
2ssbladpersille, hakket frisk
400grferske muslinger
400grblåskjell, ferske
4sshvitvin, tørr
400grtørket trenette
noen friske basilikumblader
100grrensede reker
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper
hakkede friske urter til garnityr


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Trenette med skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,53579,40Kcal
Protein9,4639,28gram
Karbohydrat17,5172,71gram
Kostfiber1,275,27gram
Fett3,0412,62gram
Mettet fett0,451,87gram
Alkohol0,25 %
Salt0,863,57gram
Pris på oppskriftenKr 4,71Kr 19,56Kroner
Hele oppskriften veier1 661 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.

Varm 2 ss av oljen i en dyp stekepanne eller mellomstor kjele. Ha i løk, hvitløk og chili, og ladet surre over middels varme i 1-2 minutter under stadig omrøring. Rør i tomater, halvparten av persillen og pepper etter smak. Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.

I mellomtiden skrubber du muslinger og blåskjell under kaldt, rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Varm resten av oljen i en stor kjele. Ha i muslinger og blåskjell sammen med resten av persillen, og la det surre i oljen over sterk varme i noen sekunder mens du rører rundt. Hell på vin og sett på lokk. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

Ta kjelen av varmen og ta opp muslingene og blåskjellene med en hullsleiv. Kast alle som ikke har åpnet seg.

Sil kokekraften opp i et litermål og sett til side. La åtte muslinger og fire blåskjell være i skjellene til garnityr, og rens resten.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du 1 ¼ dl av kokekraften i tomatsausen, gi et raskt oppkok under omrøring. Skru ned varmen, tilsett revne basilikumblader og reker sammen med skalldyrene. Bland godt og smak til.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over og bland godt. Serveres i fire skåler, drysset med urter og pyntet med muslinger og blåskjell i skall.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7695)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti med blåskjell.Spaghetti med blåskjell.
Denne retten har 186,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåskjellpasta i tomatsaus.Blåskjellpasta i tomatsaus.
Denne retten har 142,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.