Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tropisk terte med Chiligelé



Tropisk terte med Chiligelé oppskrift.
Fotograf: Freia

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Tertedeig

230grMel
125grMykt smør
100grMelis
1pose(r)Freia Hakkede Mandler
1stkEgg
Tørre erter/linser til steking

Chiligelé

2pakkeFreia Kiwigelé
1stkRød chili

Lime/Ingefærmarengs

4stkEggehviter
50grsukker
200grMelis
1ssIngefær, revet
1stkLime, revet skal


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tropisk terte med Chiligelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier252,942 780,49Kcal
Protein6,3970,24gram
Karbohydrat31,90350,67gram
Kostfiber1,8320,12gram
Fett10,68117,40gram
Mettet fett3,5338,80gram
Salt0,121,28gram
Pris på oppskriftenKr 3,40Kr 37,38Kroner
Hele oppskriften veier2 199 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne tertedeigoppskriften holder til to store terter. Halveres oppskriften er det vanskeligere å få til en god deig. Resten av deigen kan fryses.

Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør til smøret er fordelt i melet. Tilsett melis, hakkede mandler og egget. Kjør det forsiktig sammen til det begynner å bli en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kaldt i minimum 1 time.

Ta deigen ut og kjevl den til en tynn leiv, ca 3 mm tykk. Ha den over en terteform, 24 cm (helst med løs bunn), og klem den forsiktig på plass. Kutt av overflødig deig ved å trille kjevlen over kanten på formen. Sett formen kaldt i 15 minutter. Kle formen med aluminiumsfolie og fyll denne så opp med tørre erter/linser. Stek bunnen ved 180°C i 25 minutter, ta ut formen og fjern ertene og folien. Stek terten videre i ca. 15 minutter, til den er gylden brun. Avkjøl.

Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 4 dl vann pr pakke. Ta bort kjerne og frø av chilien, finhakk den i biter og ha den opp i den varme geléen. Avkjøl den til den nesten begynner å stivne. Hell geléblandingen over tertebunnen i terteformen, og la den stivne.

Pisk eggehviter og sukker til lett marengs. Ha bollen så over et varmt vannbad og pisk det til en tykkere krem. Ta bollen til side, pisk kremen kaldt igjen i kaldt vannbad. Sikt og vend forsiktig inn melisen. Vend inn revet ingefær og limeskall. Legg marengsen på Chiligeléen.

Hvis man ønsker kan man lage marengsen gylden på toppen ved å brenne den forsiktig med en Crème Brûlée-brenner.

Denne terten bør serveres raskt da tertebunnen lett blir fuktig av geléen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Freia
(Intern: 28372)
Tilberedningstid: 2 timer
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tropisk terte med Chiligelé.Tropisk terte med Chiligelé.
Denne retten har 252,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oak Tree Cottage Lemon Slice.Oak Tree Cottage Lemon Slice.
Denne retten har 316,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskekake fra dansukker.Påskekake fra dansukker.
Denne retten har 432,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.