Tynnlefse 2

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
6dlmelk
700grhvetemel
50grmargarin, myk
2sssukker
25grgjær
2ssvann
1tsbakepulver

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 232,26 Kcal
Protein 7,07 g
Fett 4,64 g
Karbo 39,66 g
Pris 1,57.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 lefser

(12 leiver)

Ha mel, margarin og sukker i en bolle. Kok opp melken og hell den kokende over melet. Stamp melken inn i melet med en treøse. Rør så lite som mulig så deigen ikke blir seig.

Avkjøl deigen litt. Rør gjæren ut i litt vann og ha den i deigen sammen med bakepulveret. Bruk hånden til å elte alt godt sammen til en jevn deig.

Form deigen til en rull på bakebordet, og del den i jevne emner. Legg dem i plastpose for å unngå skorpe på deigen.

Klapp emnet flatt med hånden, og kjevl det ut til en tynn leiv. Ha god varme på takken. Snu lefsen og stek den litt på den andre siden. Denne siden som blir stekt sist, blir smånuppete og er "pensiden" som skal være ut når lefsene blir smurt. Legg press på lefsene etter hvert.

Alle harde lefser må bløtes før de skal smøres. Spyl vrangsiden av lefsen under lunkent vann. Legg lefsene med rettsiden ned på et godt oppvridd håndkle. Legg fuktig håndkle også mellom lefsene, og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og gode. Smør dem mykt med smør og dryss med sukker.

Brett to sider av lefsen inn mot midten. Brett også litt inn på kantene. Legg så denne firkanten dobbelt, slik at det blir en jevn lengde. Skjær i jevne stykker, litt på skrå.

Mange foretrekker å røre sammen smør og sukker før lefsene skal smøres. Dette er den beste fremgangsmåten hvis lefsene skal fryses ferdig smurt.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 13095 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 6 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13036)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!