Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tynnlefse 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlmelk
700grhvetemel
50grmargarin, myk
2sssukker
25grgjær
2ssvann
1tsbakepulver


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Tynnlefse 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier232,633 352,20279,35Kcal
Protein7,08102,028,50gram
Karbohydrat39,72572,3747,70gram
Kostfiber1,7925,792,15gram
Fett4,6567,015,58gram
Mettet fett1,5722,621,89gram
Salt0,172,390,20gram
Pris på oppskriftenKr 1,58Kr 22,77Kr 1,90.-
Hele oppskriften veier1 441 totalt1 441 pr porsj120 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 lefser

(12 leiver)

Ha mel, margarin og sukker i en bolle. Kok opp melken og hell den kokende over melet. Stamp melken inn i melet med en treøse. Rør så lite som mulig så deigen ikke blir seig.

Avkjøl deigen litt. Rør gjæren ut i litt vann og ha den i deigen sammen med bakepulveret. Bruk hånden til å elte alt godt sammen til en jevn deig.

Form deigen til en rull på bakebordet, og del den i jevne emner. Legg dem i plastpose for å unngå skorpe på deigen.

Klapp emnet flatt med hånden, og kjevl det ut til en tynn leiv. Ha god varme på takken. Snu lefsen og stek den litt på den andre siden. Denne siden som blir stekt sist, blir smånuppete og er "pensiden" som skal være ut når lefsene blir smurt. Legg press på lefsene etter hvert.

Alle harde lefser må bløtes før de skal smøres. Spyl vrangsiden av lefsen under lunkent vann. Legg lefsene med rettsiden ned på et godt oppvridd håndkle. Legg fuktig håndkle også mellom lefsene, og la dem ligge 20-30 minutter, til de er myke og gode. Smør dem mykt med smør og dryss med sukker.

Brett to sider av lefsen inn mot midten. Brett også litt inn på kantene. Legg så denne firkanten dobbelt, slik at det blir en jevn lengde. Skjær i jevne stykker, litt på skrå.

Mange foretrekker å røre sammen smør og sukker før lefsene skal smøres. Dette er den beste fremgangsmåten hvis lefsene skal fryses ferdig smurt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13036)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.