Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tyttebær gele 2




Ingredienser

1 porsjon

1 kg. Tyttebær
3 dl. vann

700 g. sukker pr. liter saft


Annonse


Fremgangsmåte:

Rens og skyld tyttebærene. Hell dem i en gryte sammen med vannet og la dem koke i 10-15 minutter. Bærene henges til avdrypping i klede.

Mål saften og hell den i en lav, bred kasserolle. La det koke et par minutter. Tilsett sukker litt etter litt, og rør godt til alt sukkeret er oppløst før saften begynner å koke igjen.

La saften småkoke uten å røre i den. Koketiden kan variere fra 5 til 20 minutter. Den bør ikke koke for lenge, for da blir den seig og ikke stiv.

Geléprøven er viktig for å finne ut av om geleen er ferdig. Ta litt gelé på en tallerken og trekk en skje gjennom når den er kald. Hvis geléen rynker seg foran skeen, er den ferdig, hvis ikke, må den koke noen minutter til.

La den ferdige geleen stå noen minutter. Bruk en hullskje og ta forsiktig skummet vekk og den tynne hinne som er dannet på overflaten. Hvis det ikke blir en hinne, er det et tegn på at geleen ikke blir stiv. Da må man tilsette litt ekstra sukker og koke den opp igjen.

Hell geleen i varme, steriliserede små glass. La den bli kald. Glassene bindes til

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 24142)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin.Krydret tyttebærsyltetøy med rødvin.
Denne retten har 164,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konjakkssyltede tyttebær.Konjakkssyltede tyttebær.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.