Tyttebær gele 2

Ingredienser

1 porsjon

1 kg. Tyttebær
3 dl. vann

700 g. sukker pr. liter saft

Annonse

Fremgangsmåte:

Rens og skyld tyttebærene. Hell dem i en gryte sammen med vannet og la dem koke i 10-15 minutter. Bærene henges til avdrypping i klede.

Mål saften og hell den i en lav, bred kasserolle. La det koke et par minutter. Tilsett sukker litt etter litt, og rør godt til alt sukkeret er oppløst før saften begynner å koke igjen.

La saften småkoke uten å røre i den. Koketiden kan variere fra 5 til 20 minutter. Den bør ikke koke for lenge, for da blir den seig og ikke stiv.

Geléprøven er viktig for å finne ut av om geleen er ferdig. Ta litt gelé på en tallerken og trekk en skje gjennom når den er kald. Hvis geléen rynker seg foran skeen, er den ferdig, hvis ikke, må den koke noen minutter til.

La den ferdige geleen stå noen minutter. Bruk en hullskje og ta forsiktig skummet vekk og den tynne hinne som er dannet på overflaten. Hvis det ikke blir en hinne, er det et tegn på at geleen ikke blir stiv. Da må man tilsette litt ekstra sukker og koke den opp igjen.

Hell geleen i varme, steriliserede små glass. La den bli kald. Glassene bindes til

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 11464 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 24142)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!