Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tyttebær-mjød.




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literrårørte eller1 1/2 liter nyplukkede tyttebær
7litervann
1kgsukker
1tsgjær


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Tyttebær-mjød. med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier66,846 220,13777,52Kcal
Protein0,087,440,93gram
Karbohydrat16,421 528,05191,01gram
Kostfiber0,2422,332,79gram
Fett0,043,720,47gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,000,000,00gram
Pris på oppskriftenKr 1,00Kr 93,06Kr 11,63.-
Hele oppskriften veier9 306 totalt9 306 pr porsj1 163 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 liter

Kok saft av tyttebær og vann. Sil saften gjennom saftklede. Rør inn sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst. La saften bli kald. Rør gjæren ut i ca. 1 1/2 dl av saften og sett den på et varmt sted på kjøkkenet.

Neste dag når blandingen gjærer sterkt, røres den inn i resten av saften. Når hele saftsatsen gjærer kraftig, eller dagen etter, fylles mjøden på godt rengjorte flasker. Sett i kork og lakkèr, eller bruk patentkork. La mjøden stå kaldt i 5-6 døgn.

Godt råd: eksperter anbefaler å la tyttebærene få en tur innom fryseren - det gir en spesiell aroma.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Grip’s verden
(Intern: 17869)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.