Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tyttebærglasert røkt økologisk kjelår




Ingredienser

6 porsjoner

1 lår fra økologisk kje eller ung geit
tyttebærsirup
Salt


Annonse


Fremgangsmåte:

Bein ut låret.
Smør alle snittflater med tyttebærsirup.
Salte med fint salt.
Rull sammen og pakk låret i netting.
Smør deretter inn hele låret med tyttebærsiprupen og strø godt med salt over dette. La det modne i 2 døgn.
Deretter kaldrøkes hele låret.
Stekes i ovn til det har fått en kjernetemperatur på ca 67 grader.
Serveres varm eller kald.

Oppskriften er utarbeidet av Siv Hilde Lillehaug, som del av det nasjonale pilotprosjeket ”Utvikling av økologisk geitehold”.
Prosjekteier er Fylkesmannen i Nordland og Økoringen Nordre Nordland har prosjektledelsen.
Les mer om prosjektet på http://www.fylkesmannen.no/okogeit

Mer info

Forfatter:
Kilde: Siv Hilde Lillehaug
(Intern: 22777)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.