Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tyttebærgrøt m/rugmel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litervann,
3dltyttebær,
4dlrugmel,
1tssalt
1,5dlsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tyttebærgrøt m/rugmel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,15323,46Kcal
Protein1,475,58gram
Karbohydrat17,4866,40gram
Kostfiber2,8310,75gram
Fett0,411,56gram
Mettet fett0,040,15gram
Salt0,451,72gram
Pris på oppskriftenKr 0,98Kr 3,72Kroner
Hele oppskriften veier1 520 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp bærene i vann, ha i saltet og let småkoke før sukkeret tilsettes. Lag en jevning av rugmel og kaldt vann og tilsett den under omrøring.
Denne grøten ble gjerne servert til kvelds med kald melk til.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18272)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tyttebærgraut fra Røros.Tyttebærgraut fra Røros.
Denne retten har 97,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.