Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tzatsiboller



Tzatsiboller oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Dimos og Nikos fra Åsenhagen skole står bak denne oppskriften som var et finalebidrag i konkurransen "Fremtidens skolebrød 2013".

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Deig 1

350grsammalt hvete, fin
40grhavremel
0,5pakkegjær
15grbrunt sukker
400grkaldt vann

Deig 2

350grhvetemel
11grsalt
100gryoghurt
50grolivenolje

Tzatziki

500grgresk yoghurt
1stkslangeagurk
0,5tssalt
1sseddik, 7 %
2ssolivenolje
2feddhvitløk

Greske kjøttboller

500grkarbonadedeig
0,5stkfinhakket løk
1feddhvitløk
1stkegg
3ssolivenolje
1sseddik, 7 %
0,5tssalt
0,5tspaprika
0,5tsmalt spisskummen
hakket frisk mynte
1dashpepper
1dashsmør til steking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-gluten
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Tzatsiboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172,50253,02Kcal
Protein7,8611,53gram
Karbohydrat17,9626,34gram
Kostfiber2,393,51gram
Fett7,1610,50gram
Mettet fett2,313,39gram
Salt0,811,19gram
Pris på oppskriftenKr 3,83Kr 5,62Kroner
Hele oppskriften veier2 934 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Deig 1:
1. Bland ingrediensene i en bolle og la det stå i 30 min.

Deig 2:
2. Tilsett ingrediensene til deig 2 i deig 1. Bland godt sammen og deigen skal eltes sakte i ca. 15 min. La deigen heve 1 time. Når deigen hever lager du tzatziki og steker kjøttfarse.

Tzatziki:
1. Skrell og rasp opp agurken, press ut vannet og ha i en bolle.
2. Ha alle de andre ingrediensene i bollen og bland godt.

Greske kjøttboller:
1. Ha karbonadedeig i en bakebolle sammen med hakket løk, presset hvitløk, egg, olivenolje, eddik, salt, paprika, spisskummin, mynte og pepper.
3. Bland sammen til en jevn farse.
4. Stek farsen i panne med litt smør.

Utbaking:
1. Kjevl ned deigen i rektangulere stykker, smør på tzatziki, fordel kjøttdeigen og rull sammen til en pølse.
2. Del pølsen opp i passe stykker. Pensle med vann, og dyppe dem i sesamfrø.
3. Klipp deretter pølsene nesten over slik at du får et fint mønster.
4. Pølsene heves i ca. 20-30 min før de stekes på 225° C i c.a 12-15 min.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31197)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Amerikanske kuvertbrød.Amerikanske kuvertbrød.
Denne retten har 280,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk påskebrød 3.Gresk påskebrød 3.
Denne retten har 219,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tzatsiboller.Tzatsiboller.
Denne retten har 172,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.