Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ura og gunkan maki



Bilde av Ura og gunkan maki oppskrift.

Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Det finnes forskjellige varianter av maki sushi. Med denne oppskriften lager du uramaki, der risen ligger på utsiden av noritangen, og gunkanmaki, der fyllet ligger på toppen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlsushiris
6ssriseddik
2sssukker
1tssalt
4stknoritang
bambusmatte

Chilimajones

2ssmajones
1sschilisaus

Uramaki

2stk filetmakrellfilet, uten skinn og bein
0,5stkavokado
0,5dlsesamfrø

Gunkanmaki

2stkkamskjell
1tslodderogn
1stkgulrot
1ssvårløk

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Sesam
Skalldyr
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ura og gunkan maki med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,95523,90Kcal
Protein7,2021,08gram
Karbohydrat20,0558,70gram
Kostfiber1,273,72gram
Fett7,4921,93gram
Mettet fett0,992,90gram
Salt1,504,40gram
Pris på oppskriftenKr 8,41Kr 24,62Kroner
Hele oppskriften veier1 171 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst.
Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.

Chilimajones
Lag chilimajones ved å røre sammen majones og chilisaus.

Uramaki
Uramaki er når risen ligger på utsiden av noritangen.
Ta en bambusmatte og dekk med plastfolie. Del noritangen i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp.
Fordel risen jevnt utover noritangen med fingrene. Snu så noritangen slik at risen blir liggende ned mot plastfolie.
Legg makrell, avokado og litt chilimajones langs midten av noritangen. Løft den ene siden av matten som er mot deg og hold fyllet på plass med fingrene.
Rull slik at de to kantene av ris og noritang møtes. Press lett langs bambusmaten for at rullen skal holde sammen.
Dryss over litt sesamfrø på utsiden av rullen.
Bruk en kniv fuktet i eddikvann for å skjære rullen i to like store deler. Legg de to halvdelene parallelt med hverandre og skjær dem i 8 like store biter.

Gunkanmaki
Hakk kamskjell i biter, gulrot i små terninger og vårløk i tynne skiver. Vend så inn litt chilimajones.
Fukt hendene så risen ikke kleber. Lag en nigiri risball, risballen skal ikke være høyere enn 2 cm.
Legg en strimle noritang rundt risballen, og fest endene av noristrimmlene ved å presse et riskorn på den ene enden, og overlapp med den andre enden. Strimmlene med noritang må være noe høyere en risballen for å skape et hulrom.
Legg så i blandingen med kamskjell og lakserogn i hulrommet over risballene.
Server ura- og gunkanmaki med soyasaus, wasabi og ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29120)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ura og gunkan maki.Ura og gunkan maki.
Denne retten har 178,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Uramaki.Uramaki.
Denne retten har 166,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.