Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Uramaki



Uramaki oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Uramaki, der risen ligger på utsiden av noritangen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlsushiris
2sssukker
1tssalt
6ssriseddik
4stknoritang
bambusmatte

Uramaki

2stk filetmakrellfilet, uten skinn og bein
0,5stkavokado
0,5dlsesamfrø

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sesam
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Uramaki med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166,71419,82Kcal
Protein7,8119,67gram
Karbohydrat22,6757,09gram
Kostfiber1,293,25gram
Fett4,6911,81gram
Mettet fett0,842,12gram
Salt1,704,29gram
Pris på oppskriftenKr 8,54Kr 21,51Kroner
Hele oppskriften veier1 007 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.

Skjær makrell i strimler på ca. 1 cm.
Ta skallet av avokado, skjær først i to, fjern steinen og skjær så avokado i strimler. Dekk en bambusmatte med plastfolie. Del noritangen i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp.
Fordel risen jevnt utover noritangen med fingrene. Snu så noritangen slik at risen blir liggende ned mot plastfolien.
Legg makrell, avokado og litt chilimajones langs midten av noritangen.
Løft den ene siden av matten som er mot deg og hold fyllet på plass med fingrene. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, og klem godt sammen.
Dryss litt sesamfrø på utsiden av rullen.
Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30256)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ura og gunkan maki.Ura og gunkan maki.
Denne retten har 178,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Uramaki.Uramaki.
Denne retten har 166,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.