Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtegravet elgfilet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2ssgin
400grelgefilet
2sssalt
4sssukker
Ca 3,5sshvit pepper, nykvernet
0,5ssfrisk hakket basilikum
0,5ssfrisk hakket merian
0,5ssfrisk hakket estragon
0,5ssfrisk hakket salvie
2stklaurbærblad, knuste
hakket persille

Pæregelé

5plate(r)gelatin
4stkpærer
3dlpæresaft (fås kjøpt i helsekostbutikker)
5clhvitvin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Urtegravet elgfilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,98325,37Kcal
Protein7,0620,33gram
Karbohydrat17,3149,85gram
Kostfiber2,276,54gram
Fett0,511,47gram
Mettet fett0,120,35gram
Alkohol0,91 %
Salt2,777,96gram
Pris på oppskriftenKr 11,69Kr 33,67Kroner
Hele oppskriften veier1 440 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha gin over elgfileten. Snu den noen ganger og la den trekke i 1 1/2 - 2 timer i en plastpose. Mariner så fileten med salt, sukker og pepper. Alle urtene blandes og drysses over fileten.

Fileten graves i plastposen med alle smakstilsetninger i 4-6 dager, alt etter hvor tykk fileten er. Snu posen med jevne mellomrom.

Legg gelatinplatene i bløt. Skrell og rasp pærene. Press ut vannet fra gelatinplatene og smelt dem. Bland alle ingrediensene til geleen, og sett den til avkjøling.

Den urtegravede elgfileten skjæres i tynne skiver og serveres med pæregelé og en søt sennepssaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9915)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.