Gå til forsiden av matoppskrift.no



Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat

Bilde av Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat.
Fotograf: Norges sjømatråd

Oppskriften på Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grklippfisk, utvannet og renset

Marinade

2ssbasilikum, frisk
2sstimian, frisk
2feddhvitløk
0,5dlsitronsaft
1dlolivenolje
1sspepper, grovmalt

Salat

500grkikerter, hermetiske
1stkchorizopølse
2stkpaprika, søt
1feddhvitløk
10stkcherrytomat
2ssmandler
3ssfrisk persille
1ssolivenolje
1dashpepper

Tilbehør

4skive(r)valgfritt brød


Fremgangsmåte:

Varm grillen.
Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.
Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.
Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig om den begynner å flake seg.

Marinade
Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.

Salat
Skyll kikerter i kaldt vann og skjær chorizopølse i terninger.
Grill og flå skinnet av paprika.
Grovhakk paprika, hvitløk, cherrytomat, mandler og persille.
Varm en stekepanne med olivenolje, tilsett kikerter og chorizo, og la det frese litt.
Ha i hvitløk, paprika, tomater og mandler, og la det surre noen minutter.
Tilsett persille og olivenolje, og smak til med pepper.
Server grillet klippfisk med kikertsalat og brød. Dryss gjerne litt friske urter over hvis du har.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 33031)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 151,31 Kcal Forklaring?
Protein 16,04 g
Fett 7,61 g
Karbo 4,18 g
Pris 9,62.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!