Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtemarinert stek av villsvinkrysning




Ingredienser

4 porsjoner

1 marinert stek av villsvinkrysning ca 1 kg


Annonse


Fremgangsmåte:

Steken er ferdig marinert med pepper og økologiske urter og ev. hvitløk.

Alternative marineringer fra Grøstadgris:
- Økologiske urter, pepper og hvitløk.
- Økologiske urter og pepper.

Legg sjalottløk og skivede gulrøtter i en dyp ildfast form. (mengde etter ønske). Tilsett 2 dl hvitvin og vann til du nesten dekker grønnsakene. Legg steken på toppen og dryss på 2 ts. salt. Plasser den ildfaste formen midt i ovnen. Ovnen stilles på 85° C. Stikk steketermometeret inn fra enden til senter av steken. Steketermometeret stilles på 67° C (lys rosa stek). Regn med 7-8 timer steketid. Er steken ferdig før tiden kan ovnen stilles ned til 67° C. Steken kan da stå inne til 20 minutter før servering. (20 minutter hviletid før du skjærer i steken for at kjøttsaften skal sette seg)
Skjær steken i 3-6 mm tykke skiver.

Saus
Stekeskyen - Smak til med salt og pepper.

Tilbehør
Hasselbakte poteter, grønnsaker fra steken og rørte tyttebær eller eplemos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Grøstadgris
(Intern: 2118968992)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.