Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtestekt kalkun til selskap



Urtestekt kalkun til selskap oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Amerikansk høsttakkefest feires 4. torsdag i november. Da er det en selvfølge å servere kalkun.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun, 500 gram pr person
1dashsmør til pensling
salt/pepper
rosmarin, timian, persille og salvie

3-brød stuffing:

200grbrødterninger fra 3 forskjellige brød (loff, middels mørkt og mørkt)
200grsjampinjong
1stkløk
3stang(stenger)selleri
1dashsmør til steking
grovhakkede pecan- eller valnøtter
salt/pepper
litt finklippet persille

Hjemmelaget potetmos:

8-10 porsjoner
Ca 19stkpoteter
6dlmelk eller melk og fløte
3sssmør
2tssalt
1tspepper sort, nykvernet

Tranebærsyltetøy:

300grtranebær
200grsukker
2dlvann

Rosenkål med blå druer:

6-10 porsjoner
700grrosenkål
200grblå druer
2sssmør
1sssitronsaft
0,5tssalt
0,25tspepper, kvernet

Fløtesaus:

8-10 porsjoner
1literkraft
5sshvetemel
3dlfløte
salt/hvit pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Urtestekt kalkun til selskap med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,821 018,99Kcal
Protein9,0493,22gram
Karbohydrat8,1183,63gram
Kostfiber0,9810,11gram
Fett3,1432,38gram
Mettet fett1,7818,35gram
Salt0,383,89gram
Pris på oppskriftenKr 7,03Kr 72,49Kroner
Hele oppskriften veier10 312 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin kalkunen i kjøleskapet eller på et annet kjølig sted for å minske væsketapet. Det tar fra 1 1/2 - 2 døgn å tine en middels stor kalkun. Når kalkunen er tint, skal innmatposen inne i kalkunen tas ut. Innmaten er god basis for saus.

Lag stuffing og fyll den i kalkunen. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Dryss over rikelig med finhakkede krydderurter. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å hindre at stekesjyen tørker ut. Stek ved 160 °C i 1/2 time pr. kg. Det vil 3 timers steketid for en 6 kilos kalkun.

3-brød stuffing:
Skjær fra skorpen på brødet og del resten i terninger. Legg brødterningene i langpannen i stekeovnen ved 200 °C i noen minutter til de er sprø. Del sjampinjongen i båter, finhakk løken og skjær stilksellerien i biter. Fres alt lett i litt smør i en panne. Bland brød, grønnsaker og nøtter sammen og dryss over salt, pepper og finklippet persille. Fyll stuffingen i kalkunen eller fyll den i en ildfast form og stek den sammen med kalkunen den siste 1/2-timen.

Hjemmelaget potetmos:
Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet og knus potetene med en potetmoser eller i en matprosessor. Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper. Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat kan også være godt i hjemmelaget potetmos.

Tranebærsyltetøy:
Kok bær, sukker og vann ca. 10 minutter til bærene går i stykker. Avkjøl syltetøyet. Server syltetøyet til stekt kalkun. (Tyttebærsyltetøy smaker også godt)

Rosenkål med blå druer:
Del rosenkålen i to, og kok den i ca. 5 minutter. Tilsett druene og la dem trekke 1 minutt, slik at de blir varme. Slå av vannet. Ha i smør, sitronsaft, salt og pepper. Server rosenkål med druer til stekt kalkun.

Fløtesaus:
Kok ut langpannen og sil sjyen. Mål opp 1 liter sjy og kraft kokt på innmaten. Kok opp kraften og tilsett hvetemel ristet ut i litt vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 16876)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalkun enkel.Helstekt kalkun enkel.
Denne retten har 109,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og fylt kalkunbryst.Marinert og fylt kalkunbryst.
Denne retten har 114,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade.
Denne retten har 102,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med calvadossaus.Kalkunfilet med calvadossaus.
Denne retten har 141,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat.
Denne retten har 67,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.Helstekt kalkunfilet på rotgrønnsaker.
Denne retten har 81,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert og stekt kalkunfilet.Marinert og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 141,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunbryst med løk og sjampinjong.Kalkunbryst med løk og sjampinjong.
Denne retten har 89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 100,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.
Denne retten har 100,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconsurret kalkunfilet.Baconsurret kalkunfilet.
Denne retten har 126,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.Helstekt aprikosfylt kalkun med appelsinsaus.
Denne retten har 89,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med bakte poteter.Kalkunfilet med bakte poteter.
Denne retten har 120,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt julekalkun.Helstekt julekalkun.
Denne retten har 109,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun juleskinke.Kalkun juleskinke.
Denne retten har 159,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.