Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtestekte duer




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkduer
1tssalt
Ca 1,5krmpepper
75grfriske urter, f.eks. estragon, bladpersille, basilikum
Ca 65grsmør eller margarin
100grrøkt skinke
Ca 9stksjalottløk
1,5dlhønsebuljong
400grsukkererter
1kvist(er)timian, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Urtestekte duer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113,45599,71Kcal
Protein11,4660,58gram
Karbohydrat1,698,93gram
Kostfiber0,955,02gram
Fett6,5534,62gram
Mettet fett2,5813,64gram
Salt0,512,69gram
Pris på oppskriftenKr 15,94Kr 84,26Kroner
Hele oppskriften veier2 114 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klar gjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem. Gni dem innvendig med litt salt og pepper.

Fyll i litt av urteblandingen og bind opp duene. Brun dem pent brune i litt av matfettet i en jerngryte eller -panne. Spe med litt buljong eller vann, men bare så mye at det dekker bunnen. Legg lokk på gryten og etterstek 30-45 minutter etter størrelse og alder på fuglene. Øs fuglene med sjyen av og til.

Man kan også legge de pannestekte duene i en dyp ildfast form og dekke den med aluminiumsfolie. Stek duene på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-45 minutter. Spe eventuelt med litt buljong eller vann under stekingen.

Strimle skinken. Skrell sjalottløken. Rens sukkerertene. Fres skinken og løken lett i litt matfett. Tilsett buljongen. Ha i ertene. Fordel blandingen rundt duene mot slutten av steketiden. Legg i timiankvasten.

Ta opp duene og la dem hvile under aluminiumsfolie i 5-10 minutter. Ta ut timiankvasten. Bland 2 ss margarin eller smør i erteblandingen rundt. Garner med krydderurtene.

Server brytebrød eller ristede brødkrutonger eller kokte/stekte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8014)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.