Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette



Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Kok gjerne kalkunfileten dagen i forveien, og legg også rosinblandingen i portvin/sherry dagen før

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 4,5stor skivebrød
1pakkechèvre
salat
pære eller friske fiken

Urtetrukket kalkunfilet:

1stkkalkunfilet, 750 g
Ca 1,5literkyllingbuljong (terning + vann)
1stk liteløk
1stkgulrot i biter
evt. litt purre
grener av friske urter
noen hele pepperkorn

Panering:

Ca 2,5ssgrov sennep
friske urter, for eksempel timian og persille

Rosinvinaigrette:

5ssekstra virgin olivenolje
2ssbalsamicoeddik
2ssportvin/sherry
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
1tsgrov fransk sennep
3sssultanrosiner eller tørket rosin-bærmiks

Kryddermajones

1pakkemajones
1tsHP saus
1tsworcerstershiresaus
1tsdijonsennep
2sscrème fraîche
1dashsalt
1dashpepper
sitronsaft

Smakstilsetninger:

Varieres med revet pepperrot, hakkede urter – dill, estrago, gressløk etc., eller pesto.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,161 001,62Kcal
Protein7,7160,73gram
Karbohydrat5,0940,09gram
Kostfiber0,655,12gram
Fett8,2164,67gram
Mettet fett1,6713,15gram
Alkohol0,11 %
Salt0,715,60gram
Pris på oppskriftenKr 5,92Kr 46,63Kroner
Hele oppskriften veier3 151 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mariner rosinene i litt portvin/sherry eller blåbærjuice over natten. Hell væsken over til den dekker, og la det stå kjølig.

Kok opp buljong. Tilsett grønnsaker som er skåret i biter, samt urter og pepper. Bruk en høy, mindre kjele slik at fileten er helt dekket av buljongen. Bind kalkunfileten opp med litt hyssing, slik at det blir lettere å skjære pene skiver. Sett et steketermometer i den tykkeste delen. La fileten trekke til termometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og avkjøl den og laken. Fileten må gjerne ligge i den kalde laken i kjøleskapet natten over. Det setter bare ekstra god smak på fileten.

Rosinvinaigrette: Rør sennepen ut i litt eddik og bland alle ingrediensene.

Ta av hyssingen. Tørk fileten og smør på et lag grov sennep, krydre med salt og pepper og rull fileten i hakkede urter. Skjær den i skiver og anrett på brød med kryddermajones, salat, chèvre, og rosinvinaigrette over. Pynt med skiver av pære og friske fikener.

Kryddermajones
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Smak også til med litt sitronsaft etter at smakstilsetningene er hatt i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25146)
Kategori: Smørbrød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunsmørbrød a la valdorf.Kalkunsmørbrød a la valdorf.
Denne retten har 379,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Landbrød med egg og hvitt kjøtt.Landbrød med egg og hvitt kjøtt.
Denne retten har 131,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette.Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvi.
Denne retten har 127,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsandwich 2.Kalkunsandwich 2.
Denne retten har 182,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Super sub.Super sub.
Denne retten har 196,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalkunskinke.Posjerte egg med hollandaisesaus og røkt kalk.
Denne retten har 143,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunlandgang.Kalkunlandgang.
Denne retten har 272,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.