Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus



Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkunfilet 750 g

Kraft:

kraft/buljong så det dekker fileten
0,5stkløk i biter
1stkgulrot
1bit(er)sellerirot
1stklaurbærblad
noen hele pepperkorn
evt. noen stilker av friske urter

Tyttebærsaus:

4sstyttebær rørte eller 4 ss tyttebærsyltetøy
2ssworchestershiresaus
2sssennep
2sssitronsaft
3dlkremfløte
1sssoya
salt og kvernet pepper

Potet og sellerimos:

Ca 700grpoteter, skrelt, i biter
300grsellerirot, skrelt, i biter
Ca 100grsmør
Ca 1,5dlmelk
litt muskatnøtt
salt og kvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Selleri
Sennep
Soya
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,90895,09Kcal
Protein8,3755,95gram
Karbohydrat6,7344,99gram
Kostfiber1,117,42gram
Fett7,9252,94gram
Mettet fett4,9733,22gram
Salt0,342,26gram
Pris på oppskriftenKr 6,79Kr 45,39Kroner
Hele oppskriften veier2 674 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp alle ingrediensene til kraften i en kjele. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. La fileten trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og pakk den i folie. La den hvile i 15 minutter.
Tyttebærsaus
Bland alt utenom fløten og varm opp. Tilsett fløten og varm opp igjen. Reduser sausen uten lokk til den tykner.

Kok poteter og selleri møre i lettsaltet vann. Hell fra vannet og damp dem litt. Tilsett smør og spe med melk til passe konsistens. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.

Glaserte grønnsaker – små gulrøtter, biter av kålrot og persillerot, rosenkål og aspargesbønner (eller ta de grønnsakene du liker). Kan gjøres i forveien, grønnsakene forvelles og blansjere i smør og sukker rett før servering. Stekte små kantareller.

Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Glaser grønnsakene i stor panne med smør og dryss litt sukker og sitronsaft over.

Server skiver av urtetrukket kalkunfilet på en seng av potet og sellerimos, glaserte grønnsaker, stekte kantareller og tyttebærsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 25526)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.
Denne retten har 39,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus.Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsau.
Denne retten har 133,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med pastasaus og Norzolaost.Kalkun med pastasaus og Norzolaost.
Denne retten har 128,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.