Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Utvanning av klippfisk




Ingredienser

Klippfisk


Annonse


Fremgangsmåte:

Klippfisk er sterkt saltet og tørket fisk. Vi kan få kjøpt den hel eller oppdelt i passelige stykker. De oppdelte stykkene er som regel uten ryggben, men kan være med eller uten skinn. Den oppdelte fisken selges i pakker som ofte er vakumpakket.. Kjøper vi hel klippfisk, bør vi dele den i passe serveringsstykker før den blir vannet ut.

Legg klippfisk i vann 1-2 døgn. Bytt vann flere ganger. Ta av skinnet hvis ikke det er gjort. Sørg for at fisken ikke ligger helt ned til bunnen av karet, bruk en rist eller lignende i bunnen. Dette for at den sterke saltlaken synker ned til bunnen.

Klippfisk brukes i flere av våre tradisjonelle retter og er velkjent i den velsmakende gryteretten bacalao. Jeg husker enda første gang jeg spiste dette med skeptisk mine i bergen, men ble overasket over at salt klippfisk kan bli en så god rett.

1 kg rå, skinn- og benfri klippfisk gir ca. 1,5 kg utvannet fisk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17014)
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.