Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Utvanning av spekesild




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Spekesild kan kjøpes utvannet og filtrert, men det lønner seg å kjøpe hel spekesild og vanne den ut og filetere den selv. Slike fileter blir billigere og har dessuten bevart mer av smak enn de ferdigkjøpte. Her kan du se hvordan sild fileteres og flås:

Vann ut slik: Skyll av saltet, klipp eller skjær opp fisken og ta ut mageinnholdet. La silda være hel, eller skjær den eventuelt i fileter, men la skinn og ryggben sitte, slik at de fine smakstoffene ikke trekkes ut under utvanningen.

Legg silda i rikelig med kaldt vann, minst 3-4 liter til 2 sild eller 4 fileter, helst i en bolle av rustfritt stål som er lett å rengjøre. Plastbolle eller –bøtte trekker til seg sildesmaken, men kan brukes hvis silda legges i vann i en stor plastpose som plasseres i plastkaret.

Vann ut hele sild i bortimot 1 døgn. Tiden kan reduseres noe hvis vannet skiftes ut flere ganger.

Vann ut sildefileter i 8-10 timer, skift vann en gang under utvanningen. Skjær av en liten smaksprøve og kjenn om den er passe salt. Hvis spekesildfileter utvannes for lenge, blir de tamme på smak.

Kryddersild trenger kortere utvanning. Hel sild ca 12 timer, fileter 4-6 timer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11472)
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tomatsild 4.Tomatsild 4.
Denne retten har 170,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.