Utvanning av spekesild

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

Spekesild kan kjøpes utvannet og filtrert, men det lønner seg å kjøpe hel spekesild og vanne den ut og filetere den selv. Slike fileter blir billigere og har dessuten bevart mer av smak enn de ferdigkjøpte. Her kan du se hvordan sild fileteres og flås:

Vann ut slik: Skyll av saltet, klipp eller skjær opp fisken og ta ut mageinnholdet. La silda være hel, eller skjær den eventuelt i fileter, men la skinn og ryggben sitte, slik at de fine smakstoffene ikke trekkes ut under utvanningen.

Legg silda i rikelig med kaldt vann, minst 3-4 liter til 2 sild eller 4 fileter, helst i en bolle av rustfritt stål som er lett å rengjøre. Plastbolle eller –bøtte trekker til seg sildesmaken, men kan brukes hvis silda legges i vann i en stor plastpose som plasseres i plastkaret.

Vann ut hele sild i bortimot 1 døgn. Tiden kan reduseres noe hvis vannet skiftes ut flere ganger.

Vann ut sildefileter i 8-10 timer, skift vann en gang under utvanningen. Skjær av en liten smaksprøve og kjenn om den er passe salt. Hvis spekesildfileter utvannes for lenge, blir de tamme på smak.

Kryddersild trenger kortere utvanning. Hel sild ca 12 timer, fileter 4-6 timer.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 15904 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,4 poeng totalt (av max 6) fra 8 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11472)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!