Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vørterkake 5



Vørterkake 5 oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrugmel, siktet
1tsanis, malt
1tsnellik, malt
0,5tshvit pepper
1tskardemomme, malt
2tssalt
3dlhelmelk
1halvflaske(r)vørterøl (1 flaske = 3,3 dl)
70grsmør
1dlsirup, mørk
1pakkegjær
500grhvetemel

til pensling:

1stkegg
0,5dlhelmelk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Vørterkake 5 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier243,434 911,54245,58Kcal
Protein5,82117,435,87gram
Karbohydrat42,98867,1843,36gram
Kostfiber3,2866,183,31gram
Fett4,6393,424,67gram
Mettet fett2,4349,032,45gram
Salt0,7715,470,77gram
Pris på oppskriftenKr 2,15Kr 43,38Kr 2,17.-
Hele oppskriften veier2 018 totalt2 018 pr porsj101 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 skiver

Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, nellik, pepper, kardemomme og salt. Smelt smøret og tilsett melk, vørterøl og sirup. Varm blandingen til den er fingervarm (37 grader). Løs gjæren opp i væsken. Tilsett det hele i melblandingen og elt deigen godt, tilsett mer hvetemel slik at deigen blir passe fast og slipper bollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til eltingen. Tilsett rosinene mot slutten av eltingen.
Dekk deigen med plast og la deigen heve på et lunt sted til ca dobbel størrelse (ca 1 time). Del deigen i to like emner, runde eller avlange. Sett kakene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. La kakene etterheve i ca 30 minutter. Pensle kakene med sammenvispet egg og melk.

Stek kakene i forvarmet stekeovn ved 200 grader i ca 35 minutter.
Avkjøl kakene på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 26789)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vørterkake fra Eikeland.Vørterkake fra Eikeland.
Denne retten har 235,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake 5.Vørterkake 5.
Denne retten har 243,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterbrød 1.Vørterbrød 1.
Denne retten har 259,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove rundstykker.Grove rundstykker.
Denne retten har 202,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterbrød fra Svein.Vørterbrød fra Svein.
Denne retten har 217,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostrundstykker med hvete.Frokostrundstykker med hvete.
Denne retten har 156,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.