Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vafler fra Akershus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5dlkremfløte
2tssukker
2stkegg
1dlvann
150grhvetemel
litt kardemomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Vafler fra Akershus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier261,851 615,04201,88Kcal
Protein5,8436,024,50gram
Karbohydrat19,99123,2915,41gram
Kostfiber0,835,120,64gram
Fett17,43107,5013,44gram
Mettet fett10,6065,388,17gram
Salt0,080,510,06gram
Pris på oppskriftenKr 3,57Kr 22,02Kr 2,75.-
Hele oppskriften veier617 totalt617 pr porsj77 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 vafler

Denne oppskriften hørte med til de litt finere variantene som ble brukt ved festlige anledninger. Til hverdags ble det brukt en simplere røre med byggmel, uten fløte og med mindre egg. Slike vafler var tyngre og ble gjerne kalt matvafler.

Visp fløten stiv sammen med sukkeret. Bland egg og vann, ha dette i fløten og tilsett mel og krydder. La røra svelle litt før vaflene stekes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13426)
Kategori: Vafler
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.