Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vaktel i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkvaktler
3sssmør til bruning
2,5dlvann
2,5dlmelk
4stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tssalt
3dlcremé fraîche

Saus:

2ss2 ss hvetemel utrørt i 1 dl kald melk
geitost
solbærsirup
sukkerkulør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vaktel i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier192,83638,94Kcal
Protein7,8025,85gram
Karbohydrat2,478,18gram
Kostfiber0,050,17gram
Fett16,8555,83gram
Mettet fett9,2930,78gram
Salt0,672,21gram
Pris på oppskriftenKr 7,87Kr 26,08Kroner
Hele oppskriften veier1 325 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vaktel, som er en liten fugl i fasanfamilien, legges til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun dem over svak varme med litt smør, gjerne i jerngryte. Når fuglene er pent brune over det hele har man i kokende vann og melk med støtte enerbær og créme fraîche. La det småkoke til vaktlene er møre og kjøttet begynner å løsne fra bena ,ca 30 minutter.

Ta vaktlene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du lager sausen. Hell sjyen gjennom sil tilbake i gryten. Gni alt gjennom silen. Her er det mye fin smak. La sjyen koke opp og rør inn jevningen. Mens sausen koker noen minutter, setter du farge med litt sukkerkolør, og smak med noen skiver geitost eller en skvett solbærsirup. Server på fat med skogsopp eller champignon. Godt tilbehør er smørdampede grønne aspargesbønner, poteter og rognebærgelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8084)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.