Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vaktler fra Provence




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkvaktler
100grrøkt skinke
150grsjampinjonger
1tssalt
1krmpepper
Ca 14stksmåløk
Ca 5,5stkgulrøtter
12blad(er)salvie
6skive(r)parmaskinke
1ssmargarin eller smør
1kvist(er)timian eller 1 ts tørket
1kvist(er)rosmarin eller 1 ts tørket
1Lite glasssvarte oliven uten stener, ca 225 g
1,5dlhvitvin
1dlhønsebuljong

Pensling:

2sssoya
2sshonning
2sshvitvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Soya
Spor-av-lupiner
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vaktler fra Provence med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117,64696,49Kcal
Protein8,3149,20gram
Karbohydrat3,9523,39gram
Kostfiber1,247,34gram
Fett6,8140,32gram
Mettet fett1,529,00gram
Alkohol0,69 %
Salt1,297,63gram
Pris på oppskriftenKr 11,37Kr 67,32Kroner
Hele oppskriften veier2 368 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta innmaten ut av fuglene. Skyll og tørk dem.

Skjær skinken i små terninger. Skyll og hakk soppen. Fres skinnet i sitt eget fett sammen med soppen. Krydre med salt og pepper. Skrell løken og gulrøttene. Skjær gulrøttene i halvdeler og siden i staver.

Fyll vaktlene med skinke- og soppblandingen. Legg et salvieblad mellom lår og bryst. Dekk brystet med en skive parmaskinke. Bind sammen bena.

Fres gulrøtter og løk i fettet noen minutter. Legg det så over i en stor ildfast form. Krydre med timian og rosmarin og ha i oliven.

Brun fuglene kun på ryggsiden i stekepannen. Legg dem deretter på grønnsaksengen og pensle med soya-, honning- og vinblandingen. Dekk formen med bakepapir eller lokk. Stek retten på rist nederst i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter.

Ta av papir eller lokk. Pensle fuglene på nytt og stek ytterligere i 15 minutter.

Server med f.eks. hasselbackpoteter og en blandet salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8113)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.