Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Valnøttfyllte purrer på kantarelbunn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkpurrer, tykke
75grvalnøtter
3sskapers
4ssrasp
2stkeggeplommer
Ca 4,5sskremfløte

Saus:

3ssolivenolje
300grkantareller
2dlhalvtørr hvitvin
50grsmør
løpestikke eller andre krydderurter
store kapers med stilk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Valnøttfyllte purrer på kantarelbunn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,97239,08Kcal
Protein2,594,69gram
Karbohydrat2,724,93gram
Kostfiber2,153,89gram
Fett10,7619,49gram
Mettet fett3,536,40gram
Alkohol1,37 %
Salt0,190,35gram
Pris på oppskriftenKr 8,93Kr 16,18Kroner
Hele oppskriften veier1 449 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Purrene skjæres halvt igjennom i hele deres lengde. Kun det groveste av den grønne top fjernes. Purrene legges i kokende vann og kokes 4-5 min. De to-tre innerste lag tas forsiktig ut av purrene og gjemmes. Valnøtter og kapers hakkes og blandes med rasp. Eggeplommer og fløte røres i. Blandingen skal være som tykk farse. Der tilsettes litt salt og pepper.

Purrestykkene skjæres i lengder på ca. 10 cm, og nøttefarsen fordeles i stykkene. Purrene lukkes litt sammen om farsen, og de settes i et lavt ovnfast fat med litt vann i bunnen. Der legges alufolie over fatet, og purrene settes i en 200 grader varm ovn 35-40 min. De siste 5-10 min. fjernes alufolien.

Til sausen hakkes ca. halvdelen av innmaten fra purrene fint. Det svitses i oljen et par min. Hvis soppene er store, skjæres de igjennom. De svitses med et par min. Vinen helles i gryten og kokes litt med.

Der smakes til med salt og pepper. Like før serveringen tilsettes smøret, og det smeltes. Sausen fordeles på fire tallerkener, purrene settes på i et stjernemønster, og det pyntes med litt frisk krydderurt og store kapers med stilk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22285)
Kategori: Forrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tusenårssalat.Tusenårssalat.
Denne retten har 121,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Purre med enkel hollandaise.Purre med enkel hollandaise.
Denne retten har 88,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinerte rødbeter.Råmarinerte rødbeter.
Denne retten har 106,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat som forrett.Salat som forrett.
Denne retten har 177,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avocado med rogn.Avocado med rogn.
Denne retten har 146,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Agurkruller med tomat- og linsesalat.Agurkruller med tomat- og linsesalat.
Denne retten har 77,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avokado med tunfiskfyll.Avokado med tunfiskfyll.
Denne retten har 170,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk rekesalat.Asiatisk rekesalat.
Denne retten har 55,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.