Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Valnøttpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2dlhvetemel
0,5dlsukker
0,5tssalt
1dlmalte mandler
75grsmør
0,5stksitron, saften
1stkeggeplomme

Fyll:

175grvalnøtter uten skall
3stkegg
50grbrunt sukker
100grsmeltet smør, litt kjølnet
4ssflytende honning
1stksitron, revet skall og saften


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Valnøttpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier394,644 184,45523,06Kcal
Protein7,4979,429,93gram
Karbohydrat23,47248,8631,11gram
Kostfiber2,4726,193,27gram
Fett29,54313,2239,15gram
Mettet fett10,58112,1814,02gram
Salt0,626,610,83gram
Pris på oppskriftenKr 6,29Kr 66,69Kr 8,34.-
Hele oppskriften veier1 060 totalt1 060 pr porsj133 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Kjør mel, salt, sukker og mandler i kjøkkenmaskin et par sekunder. Tilsett smøret og kjør til blandingen ser ut som brødsmuler. Bland egg og sitronsaft. Hell blandingen langsomt i mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen gå i ca 10 sekunder. Ta så blandingen ut av maskinen og klem sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 time.

Smør en 20 cm paiform med løs bunn. Riv paideigen på grovt rivjern over formen og press deigen til bunnen og siden av formen med fingertuppene. Pass på at hele formen er dekket og at deigen er jevnt fordelt. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 2 timer eller i fryseren i 30 minutter.

Dekk kanten av paiformen med aluminiumsfolie og stek på 200 C i 15 minutter. Fjern aluminiumsfolien og sett tilbake i ovnen i 5 minutter.

La paiskallet kjølne i 10 minutter før fyllet has i. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Tilsett smeltet smør og honning og rør blandingen glatt. Bland inn sitronskall og sitronsaft. Grovhakk 2/3 av nøttene og fordel dem i paiformen. Hell fyllet over, og dekorer med resten av nøttene. Stekes på 170 C i 30-40 minutter til fyllet er fast. Serveres med crème fraîche og honning.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12545)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suksessterte.Suksessterte.
Denne retten har 427,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.