Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Varm landpatè




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkjøttdeig
1tssalt
0,25tspepper,
2sssennep, grov (ikke for søt)
Ca 0,85dlmelk

Fyll:

1liten bokssjampinjong, hel (ca. 115 g),
115Lite glassgrønne oliven (ca. 115 g),
2ssstrøkavring,
Ca 2,5feddhvitløk
0,5dlfinhakket persille og timian (evt. 1 ts tørket timian)

Gratinering:

2sssennep
2ssstrøkavring


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Varm landpatè med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,875 338,44Kcal
Protein1,7862,98gram
Karbohydrat0,7426,18gram
Kostfiber3,12110,40gram
Fett14,95529,00gram
Mettet fett2,1375,37gram
Salt3,73132,16gram
Pris på oppskriftenKr 5,04Kr 178,34Kroner
Hele oppskriften veier14 154 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør salt og pepper inn i kjøttdeigen. Visp sennepen ut i melken og rør blandingen inn i kjøttdeigen i små porsjoner. Legg halvparten av deigen i en smurt form. La sjampinjong og oliven renne godt av seg og bland det med finhakket hvitløk, persille, timian og strø- kavring.

Legg fyllet midtetter kjøttdeigen i formen. Legg resten av kjøttdeigen over og klapp godt til rundt kantene. Stek pateen på nederste rille i ovn ved 175 grader i 50 minutter. Etter 25 minutter stryk over sennep og dryss over strøkavring og stek videre i ca. 25 minutter. La pateen hvile 10 - 12 minutter før servering.

Pateen kan serveres varm eller kald. Rømme eller crème fraîche smakt til med sennep, hvitløk og urter smaker godt ved siden av. Godt brød og pickles, sølvløk eller rødbeter hører også med.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19927)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.