Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Varmrøkt ytrefilet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkYtrefilet av okse
1litervann
100grsalt
10stkhel sterk pepper
5stkstøt einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tstørket timian
2feddhvitløk
1ssEventyrsmak GranskuddsirupIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
røykespon


Annonse


Næringsdeklarasjon for Varmrøkt ytrefilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier17,70231,68Kcal
Protein3,4545,16gram
Karbohydrat0,131,70gram
Kostfiber0,070,92gram
Fett0,364,71gram
Mettet fett0,162,09gram
Salt7,5398,53gram
Pris på oppskriftenKr 3,50Kr 45,81Kroner
Hele oppskriften veier1 309 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

På toast av tyttebærbrød med spe salater, confiserte gulrøtter og urterømme.

Lag lake ved å koke opp vann, salt, pepper, einerbær timian og hvitløk.
Avkjøles.

Prikk ytrefileten forsiktig med en gaffel og legg i ytrefileten i den avkjølte laken. La ligge minimum 3-4 timer. Skyll av kjøttet i kaldt vann.

Brun fileten og pensel den godt med granskuddsirup. Røykes i ovnen eller aburøk ved ca 180-220 grader til den er medium (55 grader kjernetemperatur).

Avkjøles og skjæres i tynne skiver.
Beregn 80 gram per porsjon.

Brød:
Tyttebærbrød skjæres i passe skiver. Brunes raskt i panne eller brødrister.

Salat:
Baby leaves, lollo rosso og eikeblad salat rives opp.
Vendes i litt olivenolje og balsamico eddik.
Saltes og pepres.

Confiserte gulrøtter:
20 stk Små gulrøtter
2 dl God olivenolje
2 skiver Sitron
1 kvist Sitron timian
1 ts Salt
2 fedd Hvitløk med skall.

Skrell gulrøttene og legg dem i en ildfast form, tilsett øvrige ingredienser.
Bakes under folie i ovn ved 150 grader i ca. 20 min (til de er møre). Avkjøles i oljen.
Beregn 2 gulrøtter per person.

Urterømme
1 beger seterrømme
2 ts tørkede urter fra Kunstnerdalen
2 ss sitronsaft
2 ts cognac
Salt og pepper etter smak.

Pisk seterrømmen stiv i mixer. Tilsett de øvrige ingrediensene. Smakes til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat fra Kunstnerdalen
(Intern: 2118968974)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 157,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.