Velformet lam til 8

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2kglammestek utbenet,
1dashsalt
1dashpepper
1dlfinhakkede friske urter (rosmarin,persille)
Ca 3feddhvitløk
1ssolivenolje

Kremede poteter og grønnsaker

Ca 17stkpoteter
Ca 2,5stkløk
Ca 5stkgulrøtter (avhengig av størrelse)
1stkrotselleri
1dashsalt
1dashpepper
rosmarin
Ca 3,5dlkremfløte ellermatfløte

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 129,71 Kcal
Protein 7,84 g
Fett 7,41 g
Karbo 7,38 g
Pris 5,85.- kr

Fremgangsmåte:

Lammestek er vår- og påskemat. Her kommer et forslag hvor stek, poteter og grønnsaker får stå og godgjøre seg sammen i stekeovnen. Enklere og bedre kan det nesten ikke gjøres.

Finhakk urtene og hvitløk, tilsett salt og pepper og vend inn olivenolje i urteblandingen. Legg urteblandingen inn i kjøttet.
Eller lag noen små snitt i kjøttet og stikk hvitløk og urter inn i steken. Surr steken med bomullstråd til en fast og jevn stek. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk et steketermometer inn i steken.
Rens og del poteter, løk og grønnsaker i skiver/ båter. Legg dem i et ildfast fat. Dryss over salt og pepper og krydder. Hell over fløten.
Den skal stå 3/4 opp på grønnsakene i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie, men lag en åpning, slik at kjøttsaft fra steken drypper ned i formen. Sett formen på nederste rille i forvarmet stekeovn. Legg lammesteken på rist over potetformen. Stek til termometeret viser 65 gr.

Pakk steken inn i aluminiumsfolie og et tykt badehåndkle og la den hvile i minst 1 time. Steker du ved 175 gr vil potetformen være ferdig samtidig med lammesteken, la den stå og sette seg, dekket med aluminiumsfolie. Sett under sterk overvarme rett før servering. Ved lavere steketemperatur, øk temperaturen når steken tas ut og stek til poteter og grønnsaker er møre.

Steketemperatur og tid er avhengig av hvor lenge du skal være borte fra steken. Steketiden er også avhengig av tykkelse på steken, derfor er det kjekt å bruke et steketermometer.
125 gr, 3-3 1/2 t,
150 gr, 2-2 1/2 t,
175 gr, 1 1/2-2 tTjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
Oppskriften har hatt 3984 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21983)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!