Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Verdens beste haggis

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 11 lesere
Oppskriften har hatt 7282 lesere! 7282 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:

Ingredienser

6 porsjoner

1 fåre mage
1 fåre lever
1 fåre hjerte
2 fåre lunger
1 fåre hjerne
3.5 kopper havremel, halvgrovt
1 kopp hakket løk
1 kopp sauefett
1/4 ts cayenne
1/4 ts malt muskat
Salt og pepper

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Skottland
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Lag ett lite kutt i magen og ta ut alt inni. Vask og skyll den. La alle "rør" ut og inn av magen være på plass.
Legg de andre innvollene i vann i en stor gryte. Kok opp og la det koke i 2 timer. Sil av men behold kraften. Hakk alt i biter.
Rist melet i stekeovnen ved 200 C i 10 minutter. Rør det så sammen med innvollene, fettet, løk, krydder og 2 kopper av kraften.

Fyll sauemagen halvfull med massen. Press ut luften og sy den sammen. Stikk en del hull med en skarp kniv slik at den ikke eksploderer.

Ha magen i kokende vann og la den surre i 3 timer. Prikk den underveis hvis den blåser seg opp.

Serveres på ett fat. Kutt opp og ta ut innmaten med en skje.

Serveres med poteter, kålrot og ett stort glass whisky.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Smalahove 2 hos oss.Les mer om Pinnekjøtt i tomatsaus 2 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:21905



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen