Verdens beste haggis

Ingredienser

6 porsjoner

1 fåre mage
1 fåre lever
1 fåre hjerte
2 fåre lunger
1 fåre hjerne
3.5 kopper havremel, halvgrovt
1 kopp hakket løk
1 kopp sauefett
1/4 ts cayenne
1/4 ts malt muskat
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Lag ett lite kutt i magen og ta ut alt inni. Vask og skyll den. La alle "rør" ut og inn av magen være på plass.
Legg de andre innvollene i vann i en stor gryte. Kok opp og la det koke i 2 timer. Sil av men behold kraften. Hakk alt i biter.
Rist melet i stekeovnen ved 200 C i 10 minutter. Rør det så sammen med innvollene, fettet, løk, krydder og 2 kopper av kraften.

Fyll sauemagen halvfull med massen. Press ut luften og sy den sammen. Stikk en del hull med en skarp kniv slik at den ikke eksploderer.

Ha magen i kokende vann og la den surre i 3 timer. Prikk den underveis hvis den blåser seg opp.

Serveres på ett fat. Kutt opp og ta ut innmaten med en skje.

Serveres med poteter, kålrot og ett stort glass whisky.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 7970 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 11 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21905)

Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Skottland
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!