Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Verdens beste haggis

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 11 lesere
Oppskriften har hatt 7440 lesere! 7440 lesere

Ingredienser

6 porsjoner

1 fåre mage
1 fåre lever
1 fåre hjerte
2 fåre lunger
1 fåre hjerne
3.5 kopper havremel, halvgrovt
1 kopp hakket løk
1 kopp sauefett
1/4 ts cayenne
1/4 ts malt muskat
Salt og pepper

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Skottland
Nasjonal/tradisjonsrett


Fremgangsmåte:

Lag ett lite kutt i magen og ta ut alt inni. Vask og skyll den. La alle "rør" ut og inn av magen være på plass.
Legg de andre innvollene i vann i en stor gryte. Kok opp og la det koke i 2 timer. Sil av men behold kraften. Hakk alt i biter.
Rist melet i stekeovnen ved 200 C i 10 minutter. Rør det så sammen med innvollene, fettet, løk, krydder og 2 kopper av kraften.

Fyll sauemagen halvfull med massen. Press ut luften og sy den sammen. Stikk en del hull med en skarp kniv slik at den ikke eksploderer.

Ha magen i kokende vann og la den surre i 3 timer. Prikk den underveis hvis den blåser seg opp.

Serveres på ett fat. Kutt opp og ta ut innmaten med en skje.

Serveres med poteter, kålrot og ett stort glass whisky.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Smalahove hos oss.Les mer om Pinnekjøtt og to nydelige kålrotstappe-oppskrifter hos oss.Les mer om Vossakorv hos oss.