Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vergés fisk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkolje eller gjørs
10stkskrelte sjalottløk
1dlvermouth, tørr
2dlhvitvin + 1 dl vin til stekingen
Ca 5,5sskremfløte eller créme fraîche
75grmatsyre eller 100 g frisk spinat
1dashsalt
hvit pepper
2ssvann, kaldt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vergés fisk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier68,74308,38Kcal
Protein9,7643,79gram
Karbohydrat0,964,31gram
Kostfiber0,351,57gram
Fett1,456,51gram
Mettet fett0,853,81gram
Alkohol1,73 %
Salt0,210,93gram
Pris på oppskriftenKr 13,05Kr 58,55Kroner
Hele oppskriften veier1 795 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fileter fisken. Ta vare på avskjæret og fiskebena. Skjær sjalottløken i ringer. Fres dem ved svak varme i litt smør i en gryte eller ildfast form som tåler å stå i stekeovn. Løken skal bli blank. Ha i fiskeavskjær og ben. Hell på vermut og vin og sett formen i stekeovnen ved 260 C i 15-20 minutter.

Ta bort avskjær og ben. Sil kraften gjennom en fin sil og mos restene gjennom. Kok inn det silte og moste i en kjele uten lokk til det gjenstår ca. 2 ss. Hell i kremfløten og kok inn på nytt til omtrent halv mengde. På dette stadiet skal sausen være tykk. Den blir tynnere senere når syre eller spinat. Vask syreblader eller spinat og skjær dem i ca 2 cm brede strimler.

Legg fiskestykkene (store stykker) i en smurt, ildfast form og hell litt vin ved siden av. Stek retten i 12-25 minutter i stekeovnen ved 250 C.

Gjør sausen ferdig ved å blande i det grønne og la den koke 1 minutt. Ikke visp - rør om sausen i stedet. Smak til med salt og nymalt pepper. Ha i smøret skjevis og rør litt til. Hell den grønne sausen over fisken. Server kokte poteter og gjerne brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11853)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt kolje - hyse i ovn.Røykt kolje - hyse i ovn.
Denne retten har 89,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt kolje i eplesidersaus.Røkt kolje i eplesidersaus.
Denne retten har 88,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt kolje i eplesaus.Røykt kolje i eplesaus.
Denne retten har 148,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.