Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vermicelli alla Napoletana




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgfriske muslinger
2dlhvitvin, tørr
2feddhvitløk, knuste
1håndfull(er)frisk flatbladet persille
2ssolivenolje
1stk liteløk, finhakket
8stkmodne italienske plommetomater, uten skinn og frø, finhakket
1stkrød chili, frisk uten frø, hakket
350grvermicelli, tørket
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vermicelli alla Napoletana med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier102,37472,67Kcal
Protein2,089,60gram
Karbohydrat17,8182,23gram
Kostfiber0,964,43gram
Fett1,527,02gram
Mettet fett0,210,97gram
Alkohol1,03 %
Salt0,281,31gram
Pris på oppskriftenKr 5,90Kr 27,24Kroner
Hele oppskriften veier1 847 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb muslingene godt under kaldt, rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Hell vinen i en stor kjele, tilsett hvitløk og halvparten av persillen og deretter muslingene. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

Hell muslingene i et dørslag over en bolle og ta vare på kraften. La muslingene avkjøles såpass at du kan ta i dem, og ta så to tredjedeler ut av skjellene. Hell væsken fra skjellene i bollen med kokekraften. Kast alle muslinger som ikke har åpnet seg. Legg både rensede og urensede muslinger til side. De rensede i en bolle med lokk, så de holder seg varme.

Varm oljen i en kjele, ha i løk og la det surre under omrøring i ca 5 minutter, til løken er myk og har fått litt farge. Tilsett tomater og sil i kokekraften. Tilsett chili og smak til med salt og pepper.

Kok opp, legg lokket halvveis over kjelen og la det småkoke i 15-20 minutter. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Finhakk resten av persillen.

Ha de rensede muslingene i tomatsausen, rør godt og varm forsiktig opp i 2-3 minutter.

La pastaen renne godt av seg og hell den i en oppvarmet bolle. Smak sausen til og hell den over pastaen. Bland godt. Pynt med resten av muslingene, dryss persille over og server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6130)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti allo scoglio.Spaghetti allo scoglio.
Denne retten har 100,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteskjell med pasta og tomater.Hjerteskjell med pasta og tomater.
Denne retten har 139,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.