Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vietnamesiske vårruller – Cha gio



Vietnamesiske vårruller – Cha gio oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12 tørkede risflak
olje til fritering
0,5kglammedeig
0,5stkløk
1stang(stenger)stangselleri
1stkgulrot
2stkvårløk
3sskoriander
1tsingefær, malt
0,25tsmuskat
0,5tspepper
1sskarry
1tschilipulver
1sssitronsaft
1sssesamolje
1tssalt
1stkeggeplomme

Chili og peanøttdipp

2feddhvitløk
1stkrød chili
50grpeanøtter
3sssukker
0,5dleddik
1dlvann
2ssfiskesaus
1sschilisaus


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Peanøtter
Selleri
Sesam
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vietnamesiske vårruller – Cha gio med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124,50337,95Kcal
Protein11,9232,36gram
Karbohydrat7,4420,20gram
Kostfiber1,393,77gram
Fett4,9213,36gram
Mettet fett0,641,74gram
Salt1,373,71gram
Pris på oppskriftenKr 9,26Kr 25,14Kroner
Hele oppskriften veier1 086 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Finhakk løk, stangselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland godt sammen med lammedeig og de øvrige ingrediensene, foruten eggeplommen. La lammedeigen trekke smak i ca ½ time i romtemperatur, eller lengere på et kaldt sted.
2. Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle.
3. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim igjen bretten med litt eggeplomme. Varm olje i en wok eller kjele til oljen holder en temperatur på 180 ° C. Legg en og en vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i ca 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene med hullsleiv eller en klype, og la dem renne av på et papirhåndkle.
4. Bland alle ingrediensene til chili og peanøttdippen. Rør til sukkeret er oppløst.
Dypp de sprø vårrullene i dippen, og spis med fingrene.
Risflak får man tak i på de fleste store dagligvareforretninger. Det går også an å erstatte risflakene med filoflak.

Tips til frityrsteking
* Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten eller gassblusset.
* Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
* Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180 ° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen *varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt.
* Skru ned varmen til middels hvis temperaturen er for høy.
* Legg maten forsiktig ned i oljen med en tre eller stålklype. Snu på bitene slik at de blir jevnt stekt. Løft maten forsiktig opp med en klype, eller hullsleiv. La den dryppe av seg fettet på tørkepapir.
* Hvis du skal fritere flere ting kan den ferdige maten holdes varm i stekeovn på 180° C.
* Husk å varme opp oljen til riktig temperatur før du tilsetter neste ladning.
* Det er lurt å ha et lokk lett tilgjengelig for å kvele flammene dersom uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!

Hvilken olje skal jeg bruke?
Det anbefales å bruke rapsolje. Den egner seg spesielt godt til fritering, da den tåler høy temperatur. Extra-virgin olivenolje tåler ikke høye temperaturer, og egner seg derfor dårlig til steking/fritering – gjem den til salaten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18538)
Kategori: Forrett
Land: Vietnam

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.
Denne retten har 257,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt lettsaltet lammelår med salat av klementiner.Røkt lettsaltet lammelår med salat av klement.
Denne retten har 161,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré med salsa.Lammecarré med salsa.
Denne retten har 225,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polpettas med lam og fikensaus.Polpettas med lam og fikensaus.
Denne retten har 218,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med steinsoppbuljong, komle og rotfrukter.Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med st.
Denne retten har 110,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesiske vårruller – Cha gio.Vietnamesiske vårruller – Cha gio.
Denne retten har 124,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.