Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villand




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkfugler
3sssmør til bruning
1literskogssopp
1tssalt
3dlrømme eller créme fraîche

Marinade:

0,5helflaske(r)hvitvin
2ssolje
0,5tspepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villand med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier343,172 668,43Kcal
Protein10,4981,57gram
Karbohydrat0,272,10gram
Kostfiber0,120,93gram
Fett32,73254,50gram
Mettet fett10,4581,26gram
Alkohol0,76 %
Salt0,312,44gram
Pris på oppskriftenKr 13,70Kr 106,53Kroner
Hele oppskriften veier4 666 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Villand har en mildere viltsmak enn f.eks. rype.

Legg fuglen i marinaden til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun fuglen over svak varme med smør, gjerne i jerngryte. Når fuglen er lys brun over det hele har du i skogssopp eller champignon som får brunes med. Ha i en del av marinaden og la det trekke under lokk til kjøttet begynner å løsne fra bena, ca 1 time. Rømmen helles i de siste 5 minuttene.

Ta fuglene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du smaker til sausen. Prøv med en skvett solbærsirup for å "runde" smaken. Om ønskelig kan sausen tyknes med litt jevning eller maisennamel utrørt i vann. Del fuglene med kjøkkensaks og legg dem over på fat. Hell litt av den varme sausen over og server villand med smørdampede rosenkål og gulrøtter. Potetene serveres for seg pyntet med finklippet persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7979)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.