Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villand med fløtesaus og tranebær




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkvillender
Ca 5skive(r)spekk, tynne
Ca 1,5tssalt
2krmpepper, svart
Ca 1,5ssmargarin eller smør
2dlhønsebuljong eller vann

Fløtesaus:

3dlsjy og buljong
2sshvetemel
leveren fra fuglen
1dlkremfløte
1dashsalt
1dashpepper

Tilbehør:

tranebær eller store tyttebær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villand med fløtesaus og tranebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier358,393 935,66Kcal
Protein10,89119,59gram
Karbohydrat0,424,61gram
Kostfiber0,020,22gram
Fett34,79382,05gram
Mettet fett9,46103,88gram
Salt0,535,82gram
Pris på oppskriftenKr 12,54Kr 137,71Kroner
Hele oppskriften veier4 393 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Bind dem eventuelt opp.

Ta vare på leveren, den skal brukes i sausen.

Gni fuglen innvendig med litt salt og pepper. Brun matfettet i en jerngryte eller -panne. Legg fuglene i slik at brystet får farge først. La fuglene langsomt få farge rundt det hele. Salt og pepre. Spe med litt væske slik at det dekker bunnen.

Etterstek under lokk 45-60 minutter eller til fuglene kjennes møre. Tilsett mer væske under stekingen om nødvendig.

Ta fuglene opp. Skjær løs lårene og brystet. Skjær løs brystkjøttet med en tynn skarp kniv. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og hold det varmt.

Hakk eller skjær skroget i biter. Legg det i gryten og hell på litt vann. Tilsett også en persillekvast, noen løk- og gulrotskiver. La det koke under lokk ca 15 minutter.

Sil og mål opp buljongen. Jevn den med hvetemelet utrørt i litt vann. Bland eventuelt i passert lever. Spe med fløten. Smak til med salt og pepper.

Skjær opp kjøttet i pene skiver. Legg det på et serveringsfat og garner med saus og tranbær. Server kokte eller stekte poteter, grønne bønner og salat ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7984)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andeconfit.Andeconfit.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.