Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villgås i sidersaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkvillgås
2tssalt
0,5tssitronpepper
Ca 2,5ssmargarin eller smør
Ca 1,5tsrosmarin eller 2 kvaster
2stkchili
4dltørr eplesider
Ca 3,5stkeple, syrlige
2dlcréme fraiche
6porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-gjær
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villgås i sidersaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,741 023,77Kcal
Protein15,0895,45gram
Karbohydrat8,5053,80gram
Kostfiber0,322,03gram
Fett7,4246,97gram
Mettet fett3,1019,62gram
Salt0,523,29gram
Pris på oppskriftenKr 12,74Kr 80,64Kroner
Hele oppskriften veier3 798 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern innmaten. Gni inn gåsen med salt og sitronpepper både inn- og utvendig. Del fuglen slik at brystkjøttet skjæres ut i to hele fileter. Skjær av lårkjøttet men la bena sitte på fuglen.

Smelt matfett og brun kjøttet rundt det hele. Legg det i en gryte. Krydre med rosmarin.

Skyll og ta ut kjernene i chiliene. Skjær i strimler. Legg chilien i gryten. Spe med sider. La det småkoke i 40-50 minutter. Skrell eplene og skjær i terninger. Tilsett eplebitene i gryten når det gjenstår ca 15 minutter av koketiden.

Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Bland sjyen med epler og chili til en jevn saus. Hell tilbake i gryten og tilsett créme fraiche. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg kjøttet tilbake i sausen. Varmes opp.

Serveres med ris og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8062)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.