Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villris-risotto




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1dlvillris
4sssmør
1stkløk, hakket
1feddhvitløk, presset
1stkgrovrevet gulrot
1stkgrovrevet squash
50grsopp i tynne skiver
2dlnaturris
1dlhvitvin, tørr
4dlgrønnsakbuljong
1tsmalt koriander
1sssitronsaft
40grvalnøtter
1dashsmør
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villris-risotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,39523,00Kcal
Protein2,659,22gram
Karbohydrat13,1045,56gram
Kostfiber1,404,87gram
Fett8,8730,85gram
Mettet fett4,4015,30gram
Alkohol0,68 %
Salt0,351,23gram
Pris på oppskriftenKr 3,97Kr 13,81Kroner
Hele oppskriften veier1 391 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp 3 dl lettsaltet vann og tilsett villrisen. La det småkoke i 35-40 minutter til risen er knapt mør. Hell av vannet.

Smelt smør i en kjele, tilsett løk og hvitløk og stek i 5 minutter.

Tilsett gulrot, squash og sopp, og la det koke i 4 minutter. Tilsett naturris og rør godt. Hell vin og buljong over, og la det småkoke i ca 30 minutter til all væsken er trukket inn. Pass på at det ikke koker tørt, for risottoen skal være litt fuktig. Ikke rør under kokingen - det vil gi en grøtet konsistens.

Tilsett den kokte villrisen. Bland inn koriander, sitronsaft, valnøtter, litt smør, salt og pepper.

Trykk risottoen i en vannskylt form. La den stå et par minutter før den hvelves og serveres.

Server retten sammen med en hovedrett eller som hovedrett med en frisk grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9243)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.